Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty: Kokosové kuličky nepečené, 2-1 den před Vánoci , Vosí hnízda nepečené, 2-1 den před Vánoci , Kokosoví tučňáčci nepečené, 3-1 den před Vánoci a další vánoční cukroví.

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

Časopis pro ženy - CLAUDIA

Časopis pro ženy - CLAUDIA Časopisy pro ženy na TopŽena.cz : Časopis pro ženy - CLAUDIA - Claudia je ženský týdeník, který si za dva roky své existence získal velkou oblibu u čtenářek díky svému pestrému obsahu a nezaměnitelnému stylu.

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek Velikonoční pečení - recepty - Velikonoční beránek. Velikonoční beránek, stejně. jako velikonoční pomlázka, barevná vajíčka a velikonoční zajíčci patří neodmyslitelně k symbolům Velikonoc a další recepty.

Masopustní recepty

Masopustní recepty

Zobrazeno 24944x

přátelům

Masopustní recepty - Ovarové koleno, Zabijačkový guláš se žemlovými knedlíčky, Staročeská cibulačka, Vepřová pečeně s houskovým a bramborovým knedlíkem a další recepty pro Masopust.

   Celý článek      
Vaše recepty - Masopust 
 

Recepty: Ovarové koleno
Rozpis pro 4 osoby:
2 vepřová kolena zadní ( popř. přední nebo vepřový lalok - podle chuti)
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
čerstvý křen
hořčice
 
Příprava:
1. Nejprve musíme vepřová kolínka pořádně očistit od štětin. Pak je vložíme do hrnce, přidáme koření, osolíme, zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme do měkka. Mezitím si oloupeme a nastrouháme křen a připravíme hořčice - dle chuti.
2. Měkká kolena zbavíme kostí, nakrájíme na plátky a podáváme za tepla, nejlépe s čerstvým chlebem. A ještě osvědčená rada – přeženete-li to a křen vám začne dráždit nos a oči, stačí si zhluboka přivonět ke krajíčku chleba a můžete hodovat dál.
 
 
Recepty: Zabijačkový guláš se žemlovými knedlíčky
Rozpis pro 4 osoby:
20 dkg vepřové plece
20 dkg vepřového jazyka
20 dkg ledvinek
20 dkg jater
20 dkg srdce
mozeček na zahuštění
3 větší cibule
1 hlavička česneku
majoránka
 
Na houskové knedlíky:
žemle, veka
4 vejce
1 dcl smetany
 
Příprava – guláš:
1. Všechna masa pořádně očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou najemno orestujeme dotmava, přidáme kostky masa, prolisovaný česnek a zalijeme vodou. Potom osolíme, přidáme kmín, opepříme a necháme dusit.
2. Ke konci dušení dochutíme majoránkou a zahustíme chlebem a vepřovým mozečkem. Náhradním řešením je zásmažka.
 
Žemlové knedlíčky:
Žemle nakrájíme na malé kostičky a necháme v troubě orestovat. Rozklepneme vejce, oddělíme obě části. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme a přelijeme jimi zchladlé houskové kostičky. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Z vytvořeného těsta tvarujeme kulaté knedlíčky a vaříme je asi 15 minut v páře.
  
 
Recepty: Staročeská cibulačka
Rozpis pro 4 osoby:
4 větší cibule
2 střední brambory
3 lžíce oleje
5 žampionů
4 polévkové lžíce hladké mouky
2 lžíce smetany
sůl, pepř
 
Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozpálený olej a restujeme, až zesklovatí. Poté zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, pořádně prošleháme a necháme 20 minut vařit.
2. Potom vše rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemný cedník, vložíme na kostičky nakrájené brambory a stranou orestované houby a polévku dovaříme. Pro zjemnění na konci přidáme smetanu.
3. Ozdobíme kolečky červené cibule, pažitkou, sekanou petrželkou a také trojúhelníčkem celozrnného chleba.
 
 
Recepty: Vepřová pečeně s houskovým a bramborovým knedlíkem
Rozpis pro 4 osoby 
Na pečeni:
1 kg vepřové plece
2 ks cibule
1 hlavička česneku
sůl, pepř, kmín
sádlo
hladká mouka
 
Na zelí:
10 dkg slaniny
1 střední hlávka červeného zelí
červený vinný ocet – dle chuti
cukr
skořice
zakysaná smetana - na ozdobu
 
Na houskové knedlíky:
žemle, veka
4 vejce
1 dcl smetany
 
Na bramborové knedlíky:
400 g brambor
2 vejce
200 g hrubé mouky
50 g krupice
sůl
 
 
Příprava - maso:
1. Vepřovou plec osolíme, nakmínujeme, vetřeme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Přidáme kousek sádla, trochu vody a dáme péct na zhruba 1 hodinu do trouby vyhřáté na 160 °C. Je-li třeba, podléváme.
2. Ke konci pečení zaprášíme troškou hladké mouky, kterou pak necháme i s masem orestovat. Poté zalijeme vodou, promícháme, necháme provařit a šťávu v troubě dopečeme.
 
Zelí:
Nasekáme cibulku a společně se slaninou ji orestujeme. Na takto připravený základ vložíme očištěné a najemno nakrájené zelí, osolíme, přidáme cukr, skořici a zalijeme octem a vodou.  Dusíme pod pokličkou, za mírného podlévání, doměkka. 
 
Houskové knedlíky:
Housky nakrájíme na malé kostičky a necháme v troubě orestovat. Pak rozklepneme vejce a  oddělíme obě složky. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme a přelijeme jimi zchladlé žemlové kostičky. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Z vytvořeného těsta vytvarujeme šišky, zatočíme je do potravinářské folie a pak vaříme asi 20 minut v páře.
 
Bramborové knedlíky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce a hrubou mouku. Vypracujeme hmotu, ze které tvoříme knedlíky či špalíčky a vaříme je.
 
 
Recepty: Boží milosti
Rozpis pro 4-5 osob:
5 dl bílého vína
6 žloutků
hladká mouka dle potřeby
špetka soli
2 lžičky mletého cukru
tuk nebo sádlo na smažení
 
Příprava:
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek, vyklepneme do něj žloutky, přisolíme a přisladíme a zaděláme vínem. Podle potřeby podsypáváme moukou a těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé, asi jako na tažený závin. Poté těsto přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu.
Vál mírně posypeme moukou, těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme obdélníky o délce asi 10cm a šířce 4-5cm a ve středu je 2x nařízneme. V kastrole ve vyšší vrstvě tuku usmažíme dozlatova.
Po vyjmutí z tuku necháme okapat na papírovém ubrousku. Obalíme v moučkovém cukru.
  
 
Recepty: Koblížky
Rozpis na 25 ks koblížků:
415 g hrubé mouky
100 g hladké mouky
80 g mletého cukru
60 ml oleje
60 g žloutků
25 g sušeného mléka
40 g droždí
2,5 g citropasty (lze nahradit nastrouhanou citronovou kůrou)
15 ml rumu
250 ml vody
špetka soli
jahodová marmeláda
 
Příprava:
Důležitá zásada: všechny suroviny na koblížky musí mít teplotu 25 °C!
Nejprve si připravíme kvásek – vodu se sušeným mlékem nahřejeme na 25 °C, do mléka přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a povrch lehce zaprášíme moukou. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplém prostředí.
Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, za stálého míchání přimícháváme olej a poté došleháme.
Smícháme mouku, sůl, zbytek cukru a uděláme důlek. Do něj nalijeme vykynutý kvásek, žloutkovou hmotu, citropastu, zpracujeme v hladké těsto a přidáme rum.
Hotové těsto přikryjeme utěrkou a opět necháme v teplém prostředí kynout. Po nakynutí se těsto nechá asi 30 minut tzv. přetužit (nakynuté těsto přemícháme) a poté ho necháme opět kynout. Těsto na koblihy „přetužujeme“ 1–2krát. Již vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme na stejné pláty a kulatým vypichovačem na jeden z nich naznačíme počet koblih. Do středu každého kolečka nastříkáme marmeládu. Druhý plát přiložíme na něj a kulatým vypichovačem vykrajujeme předznačené koblihy.
Koblížky odkládáme na papír posypaný hrubou moukou, aby se nelepily. Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout po jedné straně max. 5 minut. Potom je obrátíme a opět necháme kynout, aby byly stejnoměrné.
Koblihy smažíme ve fritovacím hrnci při 160 °C. Ještě před tím je ale třeba je omést od přebytečné mouky. Do hrnce se koblížky vkládají spodní částí nahoru - nejprve se smaží z jedné strany v zakrytém hrnci a pak z druhé v odkrytém.
Usmažené koblížky necháme okapat, skládáme je na talíř a po vychladnutí sypeme nerozpustným moučkovým cukrem.
.

Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE   Rss kanál TopŽena.cz 
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 30. 1. 2007 v 21:31

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme
Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme. Ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada. Srpen je již plně ve znamení sklizně letošní úrody.

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka
Zahradní jezírka (zahradní jezírko) - Vodní plocha jakékoliv velikostí vzbudí pozornost a přivábí nejen malé a velké návštěvníky, ale i motýly, ptáky a hmyz. Šumící voda, krása vodních rostlin čí ladné pohyby rybek ...

Vánoční dárky: Petr Pan v šarlatovém plášti

Vánoční dárky: Petr Pan v šarlatovém plášti
Vánoce a dárky na Topzena.cz - skvělý dáreček kniha: Petr Pan v šarlatovém plášti. První oficiální pokračování světoznámých pohádkových příběhů Petra Pana.
Poznejte svět, kde můžete létat. Dobrodružství čeká na každé stránce...

Internetový obchod: www.a-z-obchod.cz - zboží za skvělé ceny !

Internetový obchod: www.a-z-obchod.cz - zboží za skvělé ceny !
www.a-z-obchod.cz: akční nabídky a novinky - oddělení: pokojové fontánky, zahradní grily, zahradní jezírka, filtrační sety, ... a další oddělení: akční nabídky ! Skvělé vánoční dárky ...

Vánoční inspirace II: Na Vánoce netradičně - vánoční aranžmá s růžemi

Vánoční inspirace II: Na Vánoce netradičně - vánoční aranžmá s růžemi
Vánoční aranžmá s růžemi- Proč nevyzkoušet udělat taková malá vánoční aranžmá právě z nich? Ozdoby, pentličky a dokonce i svíčky se přece dají použít i v kombinaci s květinami či rostlinami. ... Super Vánoce pro vaš domov ..
Hobbyzahrada.cz