Recept na steak - vypečený a šťavnatý
Zobrazeno 45911x
Steak - vypečený a šťavnatý - 1. Steak musí být pěkně tlustý – na dva prsty nebo 2 cm, jak chcete. Maso nesmí být čerstvě vytažené z lednice, ale ...
Vaše recepty
Steak - vypečený a šťavnatý
Jak správně připravit steak:
1. Steak musí být pěkně tlustý – na dva prsty nebo 2 cm, jak chcete. Maso nesmí být čerstvě vytažené z lednice, ale mírně prohřáté.
2. Ukrojený plátek po obvodu ovážeme režnou nití a trochu utáhneme. Díky tomu se nebude při smažení kroutit a ztratí méně šťávy.
3. Než vložíme steak do pánve, rozehřejeme olej, ale nesmíme ho přepálit, aby neprskal. Smažíme 1 minutu z každé strany.
4. Snížíme teplotu a přidáme máslo, zjemní chuť. Dopékáme 3 až 5 minut z každé strany podle toho, jak chceme mít steak propečený.
5. Do steaku nikdy nebodáme vidličkou. Zda je hotový, poznáme tlakem prstů. Pokud povolí, je ještě krvavý.
6. Teprve teď steak osolíme a opepříme. Pak ho zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít. A můžeme servírovat.
Aktuální články ZDE
Vaše online recepty:
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 2. 3. 2007 v 06:58