Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.

PR články a jejich umístnění trvale

PR články a jejich umístnění trvale PR články trvalé umístnění na Hobbyzahrada.cz nebo Topzena.cz. Články jsou nejefektivnějších nástroj, jak vylepšit pozici vaše webu.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Těhotenství: správná výživa v těhotenství

Těhotenství: správná výživa v těhotenství Těhotenství. Správná výživa v těhotenství. Celkové ozdravění jídelníčku, by ženy měly myslet už před plánovaným otěhotněním a přirozeným způsobem připravit organismus. Dvojnásob to platí, pokud je trápí nadváha.

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA Móda a trendy na TopŽena.cz : QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA 2007 ZDARMA. Podzimní a zimní trendy 2007 z nového hlavního katalogu ... Rubrika: Móda a trendy na topzena.cz ...

Juka Yucca: jak úspěšně pěstovat juky

Juka Yucca: jak úspěšně pěstovat juky Juka Yucca pěstování juky. Rady jak úspěšně pěstovat juky pokojové rostliny. Juka Yucca charakteristika rostliny: původ, pěstování, hnojení, škůdci. Poradna na Hobbyzahrada.cz

Vánoční pečení - Vánoční dort

Vánoční pečení - Vánoční dort

Zobrazeno 23012x

přátelům

Vánoční dort - Čokoládovo – hruškový dort s malinami. Postup: Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením ...

   Celý článek      

Vaše recepty:
Vánoční pečení - Vánoční dort


Čokoládovo – hruškový dort s malinami
Suroviny (na 12 porcí)

Na korpus 1:
3 vejce
90 g cukru krupice
100 g hladké mouky
20 g oříšků ( lískových nebo vlašských, jemně mletých)

Na korpus 2:
2 vejce
60 g cukru krupice
80g hladké mouky

Na náplň 1:
100 g másla
300 ml 33% smetany
600 g 75 % čokolády

Na náplň 2:
5 půlek kompotovaných hrušek
100 g moučkového cukru
4 lžíce želatiny
350 ml 33% smetany

Na ozdobu:
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
250 g malin

Postup:
Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením korpusů. Náš dort byl pečený v obdélníkové formě, vy však můžete použít bez problémů i kulatou.

Na první - základní korpus – jsme ušlehali do pěny vejce s cukrem. Mouku a mleté oříšky jsme přidávali postupně a lehce ručně vmíchali. Směs jsme nalili do připravené vymazané formy a upekli v troubě vyhřáté na 180° C. Že je hotovo poznáte, když špejle, kterou korpus propíchnete, zůstane suchá.

Druhý korpus začnete podobně jako první, budete tedy šlehat vejce s cukrem, avšak v jiném množství, a ve finále opět lehounce vmícháte mouku, tentokrát však bez oříšků. Pečení proběhne úplně stejně, jako v prvním případě. Oba hotové pláty necháme chladnout nejlépe na mřížce, aby se nám nezkroutily a nezvlhly. A zatímco nám pečená část dortu chladne, budeme si připravovat náplně.

První náplň vyžadovala naši maximální pozornost, protože jsme svařovali smetanu s máslem. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby se tato směs připálila. Za stálého míchání jsme v ní ještě rozpustili čokoládu. Rendlík jsme pak odstavili a obsah nechali vychladit.

Druhá náplň bude mít světlou barvu, protože jejím základem je pevně ušlehaná 33% smetana. Pak jsme si na prkénko připravili ovoce. Asi 1/3 jsme ho pokrájeli na kostičky, 2/3 jsme nasekali najemno. Želatinu jsme uvařili podle návodu. Tuhou šlehačku jsme pak s ostatními připravenými surovinami pouze jemně promíchali a opět nechali vychladit.

Skládání dortu je velmi jednoduché: jednotlivé části na sebe vrstvíme v pořadí 1. korpus, 1. náplň, 2. korpus, 2. náplň.

Boky dortu zarovnáme „střepy“ z bílé a hořké čokolády. Obě čokolády zahřejeme a nalijeme na rovnou desku pokrytou fólii. Stěrkou je navzájem promícháme, až připomínají mramor. Necháme zavadnout a vložíme do lednice ztuhnout. Pak už nám stačí jenom čokoládu rozlámat nebo nakrájet do potřebných „střepů“.

Povrch dortu ozdobíme tenoučkými nitkami tekuté čokolády a pokrájeným ovocem. Jaké zvolíte, je opravdu na vašem uvážení a chuťovém vkusu.

Jak nejlépe rozehřívat (temperovat) čokoládu, aby byla dokonalá

· Malé kousky čokolády rozlámeme do žáruvzdorné misky a postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby nedosahovala na hladinu vody. Jakmile se čokoláda začne rozhřívat, zamícháme ji a podle potřeby necháme „dotát“.

· Čokoládu lze rozehřívat na nejnižší stupeň i v mikrovlnné troubě.

· Do rozehřáté čokolády se nesmí dostat ani kapka vody, zhrudkovatěla by.

· Při temperování se čokoláda nikdy nesmí přehřát na 40°, znehodnotila by se tak.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 11. 2006 v 09:05

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Pozor na oči při práci s počítačem

Pozor na oči při práci s počítačem
Top aktuálně na Topžena.cz : Pozor na oči při práci s počítačem - Pokud pracujete s počítačem ať už v práci nebo doma, pamatujte, že kromě páteře jsou nejvíce zatěžovány vaše oči. Dívání se po dlouho dobu na monitor počítače může způsobit únavu očí.

100 tipů, jak omládnout

100 tipů, jak omládnout
Zdraví - životní styl: 100 tipů, jak omládnout. Upravte svůj životní styl a stravovací návyky a již za 30 dní pocítíte první pozitivní změny - pružnější a pevnější pleť a kvalitnější vlasy, dobře fungující metabolismus,...!

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu
Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu. Chcete mít pevnou štíhlou postavu, ale bojíte se, že posilováním se vám nežádoucím způsobem zvýrazní vaše problémové partie? Chcete vypadat dobře, ...

Netradiční seriál: TRÁVA

Netradiční seriál: TRÁVA
O SERIÁLU TRÁVA: Pozoruhodný komediální seriál Tráva poodhaluje ne vždy zcela legální tajemstvíčka ukrytá za dveřmi a hlavně na zahrádkách nenápadných sousedů.

Vázání knih pro tvořivé ženy

Vázání knih pro tvořivé ženy
Vázání knih - Publikace, sepsaná mistry v oboru uměleckého knihařství, se vám stane průvodcem v oblasti této tradiční řemeslné techniky. Díky podrobnému výkladu a názorným fotografiím může do tajů knihařství ...
Hobbyzahrada.cz