Nepřehlédněte

Novinky: Jednoduchý recept na posílení imunity

Novinky: Jednoduchý recept na posílení imunity Novinky pro ženy: Co je pro dlouhý a šťastný vztah nejdůležitější. Jednoduchý recept na posílení imunity i pro dobrou náladu a další novinky.

Novinky na Hobby Zahrada.cz

Novinky na Hobby Zahrada.cz Novinky na Hobbyzahrada.cz mohlo by vás zajímat Rakovinné bujení, pěstování orchidejí, problém s pěstováním thují, rozmnožování draceny pomocí řízků a další.

PROŽENY: Proč s vámi už nechce spát

PROŽENY: Proč s vámi už nechce spát Novinky pro ženy: Jak to vidí chlap - Proč s vámi už nechce spát. Úžasný koláč - Zkuste ten s jablky a hruškami podle čtenářky Šárky.

Magazín o bydlení, hobby a zahradě: Hobbyzahrada.cz

Magazín o bydlení, hobby a zahradě: Hobbyzahrada.cz Mohlo by vás zajímat - Hobbyzahrada.cz magazín o bydlení, hobby a zahradě. Odborná poradna ochrana a výživa rostlin, pokojové rostliny, architektonické uspořádání, zakládání zahrad a další.

Anti-aging péče, masáže, relaxace, regenerace

Anti-aging péče, masáže, relaxace, regenerace Kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA - Anti-aging péče, masáže, relaxace, regenerace. Trendy v líčení, účesech i odívání pro podzimní a zimní sezónu a další.


Aktuální téma diety a hubnutí - jak rychle zhubnout !


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA Móda a trendy na TopŽena.cz : QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA 2007 ZDARMA. Podzimní a zimní trendy 2007 z nového hlavního katalogu ... Rubrika: Móda a trendy na topzena.cz ...

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy Žena a život na TopŽena.cz: časopis pro ženy - Žena a život: Žena a život je jedinečný lifestylový dámský časopis, který je určen mladým moderním ženám ...

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek Velikonoční pečení - recepty - Velikonoční beránek. Velikonoční beránek, stejně. jako velikonoční pomlázka, barevná vajíčka a velikonoční zajíčci patří neodmyslitelně k symbolům Velikonoc a další recepty.

Diety a hubnutí: Nejlepší recepty, jak zhubnout

Diety a hubnutí: Nejlepší recepty, jak zhubnout Diety a hubnutí: Nejlepší recepty, jak zhubnout V. : Jak zhubnout: Bodyforming, posilování a strečink pro plnoštíhlé ženy, Letos určitě zhubnu, Jak zhubnout a být šíthlá: Recepty na hubnutí, diety ...

Vepřové maso - recept Šťavnatá krkovička

Vepřové maso - recept Šťavnatá krkovička

Zobrazeno 41842x

přátelům

Vepřové maso - recept Šťavnatá krkovička. Postup: Vepřovou krkovičku opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme přibližně ...

Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách

Vaše recepty - Vepřové maso
- recept Šťavnatá krkovička


Suroviny
1,2 kg vepřové krkovičky
sůl
bílý pepř
125 g másla
1 svazek čerstvého tymiánu
nebo 1 polévkovou lžíci
sušeného
1 lžíci citrónové šťávy
cukr
1 hlávkový salát
4 polévkové lžíce octa
4 lžíce oleje

Postup
Vepřovou krkovičku opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme přibližně 1 1 hodiny v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů C / plyn stupeň 3).
Opereme a protřesením osušíme čerstvý tymián, jednu snítku odložíme na zdobení, zbytek nadrobno pokrájíme. V menší misce smícháme změklé máslo s tymiánem, a ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Očistíme salát, rozebereme na jednotlivé listy, důkladně opláchneme a necháme na sítu dobře okapat. Potom roztrháme listy přibližně na velikosti sousta a dáme na mísu.

Připravíme marinádu z octa, soli, pepře, špetky cukru a zašleháme olej. Chceme-li mít zálivku pikantnější, můžeme přidat polévkovou lžíci obyčejné hořčice a - pokud nejdeme do společnosti - stroužek rozetřeného česneku. Marinádu nalijeme na salát a zlehka promícháme.
Upečené maso necháme chvíli odpočinout. Potom je opatrně vykostíme, aby se nám nerozsypalo a nakrájíme na plátky. Pečenou krkovičku upravíme na mísu a ozdobíme snítkou tymiánu. Hlávkový salát a tympánové máslo podáváme zvlášť. Nejosvědčenější přílohou je bramborová kaše, ale v teplých dnech bude pečené chutnat i s bagetou nebo černým chlebem.

Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE   Rss kanál TopŽena.cz 
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 31. 3. 2008 v 11:31

   Celý článek    Poslat emailem    Přidat názor    Diskuze ke článku (0)   

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Pečení na Mikuláše - recepty

Pečení na Mikuláše - recepty
Mikulášské pečení - recepty. Lanýžky s mandlemi, Nugátové pralinky, Jemné karamelky, Mozartovy kuličky a další recepty.

Roštěnky, biftek recepty

Roštěnky, biftek recepty
Roštěnky, biftek - recepty. Roštěnky po provensálsku, Ramsteak s červenou cibulí, Hovězí medailonky s datlemi, T- bone steak s houbami a další recepty.

Recepty z obilovin a rýže

Recepty z obilovin a rýže
Recepty malé zázraky z obilovin a rýže - Obiloviny a rýže slouží jako potrava od pradávna. Jsou výživné, sytící, při správných kombinacích a další recepty.

Recept na steak - vypečený a šťavnatý

Recept na steak - vypečený a šťavnatý
Steak - vypečený a šťavnatý - 1. Steak musí být pěkně tlustý – na dva prsty nebo 2 cm, jak chcete. Maso nesmí být čerstvě vytažené z lednice, ale ...

Vaření je alchymie - zdravé způsoby přípravy jídel

Vaření je alchymie - zdravé způsoby přípravy jídel
Vaření je alchymie aneb zdravé alternativní způsoby přípravy jídel - Jaro už je tady a tak spoustu z nás napadá myšlenka, co můžeme pro své tělo udělat a jak ...
Názory čtenářů

Tento článek nebyl dosud komentován.


Přidat vlastní názor:
 

Je zakázáno vkládat reklamní "názory" bez předchozího písemného svolení redakce serveru topžena.cz.