Vepřové maso - recept Šťavnatá krkovička

Zobrazeno 61248x
Vepřové maso - recept Šťavnatá krkovička. Postup: Vepřovou krkovičku opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme přibližně ...
Vaše recepty - Vepřové maso
- recept Šťavnatá krkovička
Suroviny
1,2 kg vepřové krkovičky
sůl
bílý pepř
125 g másla
1 svazek čerstvého tymiánu
nebo 1 polévkovou lžíci
sušeného
1 lžíci citrónové šťávy
cukr
1 hlávkový salát
4 polévkové lžíce octa
4 lžíce oleje
Postup
Vepřovou krkovičku opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme přibližně 1 1 hodiny v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů C / plyn stupeň 3).
Opereme a protřesením osušíme čerstvý tymián, jednu snítku odložíme na zdobení, zbytek nadrobno pokrájíme. V menší misce smícháme změklé máslo s tymiánem, a ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Očistíme salát, rozebereme na jednotlivé listy, důkladně opláchneme a necháme na sítu dobře okapat. Potom roztrháme listy přibližně na velikosti sousta a dáme na mísu.
Připravíme marinádu z octa, soli, pepře, špetky cukru a zašleháme olej. Chceme-li mít zálivku pikantnější, můžeme přidat polévkovou lžíci obyčejné hořčice a - pokud nejdeme do společnosti - stroužek rozetřeného česneku. Marinádu nalijeme na salát a zlehka promícháme.
Upečené maso necháme chvíli odpočinout. Potom je opatrně vykostíme, aby se nám nerozsypalo a nakrájíme na plátky. Pečenou krkovičku upravíme na mísu a ozdobíme snítkou tymiánu. Hlávkový salát a tympánové máslo podáváme zvlášť. Nejosvědčenější přílohou je bramborová kaše, ale v teplých dnech bude pečené chutnat i s bagetou nebo černým chlebem.
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 31. 3. 2008 v 11:31