Šťavnaté vepřové koleno do zlatova pečené
Zobrazeno 14978x
Recept na šťavnaté pečené koleno do zlatova k knedlíkem se zelím, vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. Vepřová kolena tak upravená doporučujeme také na gril s klasickou přílohou hořčice, křen, zelí a pečivo a samozřejmě pivíčko.
Potřebujeme: vepřové kolena 2 kg, sůl, kmín, cibule, česnek, voda, hladká mouka
Postup: Vepřové koleno zbavíme chloupků a opláchneme. Dáme ho na pekáč, osolíme, okmínujeme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Podklijeme vodou a pečeme až bude měkké. Kůže musí být při dušení změklá.
Cca v polovině pečení přidáme větší teplo v toubě a pečeme, přeléváme šťávou z pečení, až bude pěkně do zlatova upečené.
Koleno vyndáme z pekáče. Šťávu vydusíme do tuku, přidáme tj. zaprášíme moukou, trochu podlijeme vodou a provaříme. Pak šťávu procedíme přes hustý cedník a dochutíme solí.
Doporučujeme koleno vykostit, nakrájet na porce a podlejeme šťávou. Talíře musí být teplé.
Přílohy: houskový knedlík a zelíčko (červné nebo bílé), vařený brambor nebo bramborovou kaši.
Top recepty na gril
kategorie: Dobré rady a nápady
Vaše autorské recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz a získat pěkné tričko.
Parametry podkladů: text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 7. 5. 2014 v 15:40