Topžena.cz - časopis pro moderní ženy a dámy, i muže a pány

Novinky zdarma na Váš email:

Zrušit zasílání novinek:

Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Zobrazeno 24926x

Zahradní grily na Topžena.cz : vodní gril, zahradní gril s vodní lázní. Grilujeme zdravě. Princip vodního grilu: Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento vodní gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň. ...

Názory čtenářů
  vodní gril (olympic, 27.02. 2008 v 15:26)
  vodní gril (olympic, 27.02. 2008 v 15:26)



Názor čtenáře:

VODNÍ GRIL: Vaše zkušenosti s vodním grilem ( vodní gril ) Vodní gril mě zaujal hned poté, co jsem se seznámil s principem jeho fungování. Ve svém zaměstnání se zabývám mimo jiné i testováním výrobků pro kontakt s potravinami a pokrmy a navíc sbírám informace o zdravém stravování. Vodní gril: Bylo mi jasné, že díky vodní lázni, která je u tohoto vodního grilu mezi ohništěm a roštem s grilovaným pokrmem, by měl grilovaný pokrm obsahovat výrazně méně zdraví škodlivých látek než při běžných způsobech grilování nad ohništěm. Důvodem je to, že odkapávající tuk se při grilování nedostává do ohniště, ale právě do této vodní lázně. Získal jsem dvojí zkušenost. Poprvé při topení koupeným dřevěným uhlím a podruhé při topení dřevem ze zmlazovaných ovocných stromů (jabloň, švestka) s přídavkem několika bukových polínek. Shrnutí získaných zkušeností s vodním grilem: * Výborná konstrukce výrobku ( vodní gril )– silný komínový efekt, výborný tah, snadné a rychlé zatápění, palivo velmi dobře hoří. * Dřevěné uhlí běžně nabízené v hypermarketech není příliš vhodné pro tento systém grilování, protože má nedostatečnou výhřevnost a tudíž připravovaný pokrm je sice šťavnatý, ale bez obvyklé \"kůrčičky\". Pro přípravu grilovaných pokrmů je zapotřebí kvalitnějšího středně tvrdého až tvrdšího dřeva. * Při grilování dřevem získáme výrazně šťavnatější nevysušený pokrm oproti systémům s klasickým topeništěm. Šťavnatost zajišťuje právě vodní pára z lázně nad topeništěm, která zabraňuje vysoušení pokrmů. V tomto bodě mohu jen navíc k chuti takto získaných pokrmů potvrdit z návodu slibovaná 2 klíčová slova – vynikající chuť! * Skutečné časy grilování uvedené v návodu k vodnímu grilu odpovídají skutečnosti a jsou srovnatelné s klasickými postupy. * Rychlá snadná demontáž po ukončení grilování. * Vodní pára při grilování má ještě jednu výhodu navíc. Části grilovaného pokrmu se k roštu připékají oproti klasickému způsobu grilování výrazně méně, tudíž se rošt po grilování mnohem lépe čistí.“ R. Stránský (chemik) Pardubice, 22. 6. 2005 Přidat vlastní zkušenost Své zkušenosti nám můžete sdělit na některém z uvedených kontaktů info@topzena.cz.

Přidat reakci na tento názor:
 
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách