Vepřové maso - recept Zabijačkový guláš
Zobrazeno 23926x
Vepřové maso - recept Zabijačkový guláš. Příprava: Maso čistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou najemno orestujeme, přidáme kostky masa, prolisovaný česnek a ...
Vaše recepty:
Vepřové maso - Zabijačkový guláš
Recept pro 4 osoby:
20 dkg vepřové plece
20 dkg vepřového jazyka
20 dkg ledvinek
20 dkg jater
20 dkg srdce
mozeček na zahuštění
3 větší cibule
1 hlavička česneku
majoránka
Na houskové knedlíky: žemle, veka , 4 vejce, 1 dcl smetany
Příprava – guláš:
Maso čistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou najemno orestujeme, přidáme kostky masa, prolisovaný česnek a zalijeme vodou. Potom osolíme, přidáme kmín, opepříme a necháme dusit.
Ke konci dušení dochutíme majoránkou a zahustíme chlebem a vepřovým mozečkem. Náhradním řešením je zásmažka.
Žemlové knedlíky:
Žemle nakrájíme na malé kostičky a necháme v troubě orestovat. Rozklepneme vejce, oddělíme obě části. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme a přelijeme jimi zchladlé houskové kostičky. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Z vytvořeného těsta tvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je asi 15 minut v páře.
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 28. 1. 2008 v 12:19