Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Recepty pro vánoční cukroví

Recepty pro vánoční cukroví Vánoční recepty - vánoční cukroví. Čokoládové bonbonky, Mramorované cukroví, Čokoládové košíčky, Dvoubarevná kolečka, Kokosová kolečka, Křehké ořechy, Nepečené řezy, Kaštanový řez s čokoládou a další recepty.

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině. Postup: Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, ...

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy Žena a život na TopŽena.cz: časopis pro ženy - Žena a život: Žena a život je jedinečný lifestylový dámský časopis, který je určen mladým moderním ženám ...

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně Silvestrovské recepty super recepty z české a světové kuchyně. Recepty Silvestrovské houbáčky, Silvestrovská prasátka, Silvestrovské Sýrové tyčky, Slané tvarohové ruličky a další super silvestrovské recepty.

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Zobrazeno 21077x

přátelům

Zahradní grily na Topžena.cz : vodní gril, zahradní gril s vodní lázní. Grilujeme zdravě. Princip vodního grilu: Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento vodní gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň. ...

   Celý článek      

Vodní gril:
zahradní gril s vodní lázní
zahradní gril pro zdravé grilování
prodej na www.a-z-obchod.cz



Princip vodního grilu:
Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň.

Vodní lázeň
Jedná se o lavor s vodou umístěný mezi roštem a ohništěm.

Plamen ohřívá vodu, která ve formě vodní páry stoupá a snižuje teplotu pod poklicí.

Výhodou vodní lázně je to, že zachytává odkapávající olej. Nedochází tudíž k jeho spalování a vzniku karcinogenních látek.

Další výhody se týkají grilování ve vodní páře.

Konstrukce vodního grilu

Plášť je vyroben z potravinářského nerezového plechu. Rošt je poniklovaný.

Vodní gril - Výrobek splňuje potřebné hygienické normy (doloženo testy Zdravotního ústavu).

Doprava ZDARMA kamkoliv po České republice.

Prodej zahradního grilu na:  www.a-z-obchod.cz

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 21. 6. 2007 v 16:43

   Celý článek      
596-vodni_gril_grily_2.jpg
Zdravé grilování na Topžena.cz : Vodní gril - Zahradní gril s vodní lázní - Grilujeme zdravě. Princip vodního grilu: Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento vodní gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň. ... více na www.a-z-obchod.cz - akční ceny, akční zboží, top nabídky
596-vodni_gril_grily_3.jpg
Vodní gril - Rozdílů oproti klasickému grilování je v tomto případě hned několik: - není nutné topit dřevěným uhlím, lze topit i přímo jakýmkoli dřevem z listnatých stromů - nejpoužívanější jsou např. švestka, buk, ale i olše, či např. bříza apod. - přímo nad ohništěm je umístěna nádoba s vodou, která slouží v první řadě jako chladič. Žár z ohně, který má běžně přes 500 stupňů Celsia se ochladí zhruba na 200 - 250 st.C., což je ideální teplota na zpracování masa. - v horní části je rošt, na který se uloží maso a přikryje se poklicí. Tím vznikne pod poklicí prakticky horkovzdušná trouba. Kolem masa proudí všemi směry horký vzduch. Maso se \"zatáhne\" a všechna šťáva zůstane uvnitř. Maso není třeba obracet - ať se jedná o steaky, nebo např. celé kuře, či vepřové koleno. - např. kuřecí plátky jsou hotové \"na dietní zpracování\" již zhruba za 7 - 8 minut. Po 10 - 15 minutách mají výbornou křupavou kůrčičku. Pokud však zůstanou na roštu např i 30 minut, je samozřejmě kůrčička silnější, maso se však nijak extrémně nevysuší a zůstává šťavnaté, protože horký vzduch, který kolem masa proudí není suchý, ale je prosycen vodními parami, které se vypařují z nádoby nad ohništěm. - další velikou předností tohoto grilu je minimalizace karcinogeních látek vznikajících běžně spalováním okapujícího tuku, šťáv, či marinády. Pokud skápne marináda z masa, nekape do ohně, ale do nádoby s vodou, kde se pouze vaří a nepřepaluje. Doplňující informace k vodnímu grilu: Odnímatelné ohniště grilu je z oceli 2 mm silné. Nádobu na vodu i rošt lze samozřejmě velice jednoduše bez jakéhokoli šroubování apod vyjmout, aby bylo možné je po každém grilování vyčistit. Topeniště je jednoduše odnímatelné na spony z toho důvodu, že popel stačí pak jednoduše vysypat a není třeba jej vybírat. Rošt není pocínovaný, ale poniklovaný. Kouř proudí společně s horkým vzduchem a vodní párou. Tato 3 média obtékají upravovanou stravu a posléze unikají mezerou mezi pláštěm grilu a víkem. Záleží však velice na způsobu topení. Pokud je gril používán jako udírna, vzniká samozřejmě větší množství kouře a menší podíl horkého vzduchu i vodních par. Při správném grilování však vzniká minimum kouře a hlavním médiem je zde horký vzduch.
596-zahradni_grily_grilovani_4.jpg
Zahradní grily: Grilování na vodním grilu - výhody vodní páry, doba grilování
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Přejeli jste si mobil? Nevadí!

Přejeli jste si mobil? Nevadí!
Jsou dokonalé. Kdyby měly srdce a duši, ženy by ho určitě milovaly víc než muže. Telefony Vertu mají totiž krásný kabátek i nezničitelné tělo. Verzi Signature můžete mít ve zlatě i s diamanty, ...

Desetkrát pro zdraví - součást promyšlené diety

Desetkrát pro zdraví - součást promyšlené diety
Diety a hubnutí na Topžena.cz : Desetkrát pro zdraví - součást promyšlené diety. Promyšlená dieta ... Víte, co máte jíst proti stresu, celulitidě nebo křečovým žilám? Mnohé ze základních potravin obsahují dieteticky velmi ...

Trávník, tráva na zahradě - údržba, výživa, choroby, ...

Trávník, tráva na zahradě - údržba, výživa, choroby, ...
Trávník, tráva na zahradě - údržba, výživa, choroby, ... Dotaz: Potřebuji poradit s trávníkem který je na chalupě u lesa. Jednak stromy i dům dělají trávníku stín a tak se tvoří vyprahlé fleky ...

Vaše příběhy o lásce, vztazích, sexu - Nová rubrika na TopŽena.cz

Vaše příběhy o lásce, vztazích, sexu - Nová rubrika na TopŽena.cz
Milé čtenářky a čtenáři, připravili jsme pro vás novou rubriku Topžena.cz – Vztahy, láska, erotika, sex, příběhy. Zde budete mít prostor pro zveřejňování vašich příběhů o lásce, sexů, vztazích pro vaše nové přítelkyně a kamarádky, které se zajímají o stejné téma.

Beata Rajská - špičková módní návrhářka

Beata Rajská - špičková módní návrhářka
Celebrita z modního světa - Beata Rajská se narodila v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Je absolventkou Střední průmyslové školy oděvní v Trenčíně (1980) a Filosofické fakulty University Komenského v Bratislavě (1986).
Hobbyzahrada.cz