Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků)

Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků) Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků). Orchidea Phalaenopsis - jak pěstovat orchideje doma. Orchidee rodu phalaenosis - pěstování v panelákovém bytě ...

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda. Recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, ...

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině. Postup: Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, ...

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Vodní grily: zahradní grily s vodní lázní pro zdravé grilování

Zobrazeno 24779x

přátelům

Zahradní grily na Topžena.cz : vodní gril, zahradní gril s vodní lázní. Grilujeme zdravě. Princip vodního grilu: Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento vodní gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň. ...

   Celý článek      

Vodní gril:
zahradní gril s vodní lázní
zahradní gril pro zdravé grilování
prodej na www.a-z-obchod.cz



Princip vodního grilu:
Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň.

Vodní lázeň
Jedná se o lavor s vodou umístěný mezi roštem a ohništěm.

Plamen ohřívá vodu, která ve formě vodní páry stoupá a snižuje teplotu pod poklicí.

Výhodou vodní lázně je to, že zachytává odkapávající olej. Nedochází tudíž k jeho spalování a vzniku karcinogenních látek.

Další výhody se týkají grilování ve vodní páře.

Konstrukce vodního grilu

Plášť je vyroben z potravinářského nerezového plechu. Rošt je poniklovaný.

Vodní gril - Výrobek splňuje potřebné hygienické normy (doloženo testy Zdravotního ústavu).

Doprava ZDARMA kamkoliv po České republice.

Prodej zahradního grilu na:  www.a-z-obchod.cz

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 21. 6. 2007 v 16:43

   Celý článek      
596-vodni_gril_grily_2.jpg
Zdravé grilování na Topžena.cz : Vodní gril - Zahradní gril s vodní lázní - Grilujeme zdravě. Princip vodního grilu: Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene je však mnohem vyšší. Tento vodní gril používá k dosažení optimální teploty vodní lázeň. ... více na www.a-z-obchod.cz - akční ceny, akční zboží, top nabídky
596-vodni_gril_grily_3.jpg
Vodní gril - Rozdílů oproti klasickému grilování je v tomto případě hned několik: - není nutné topit dřevěným uhlím, lze topit i přímo jakýmkoli dřevem z listnatých stromů - nejpoužívanější jsou např. švestka, buk, ale i olše, či např. bříza apod. - přímo nad ohništěm je umístěna nádoba s vodou, která slouží v první řadě jako chladič. Žár z ohně, který má běžně přes 500 stupňů Celsia se ochladí zhruba na 200 - 250 st.C., což je ideální teplota na zpracování masa. - v horní části je rošt, na který se uloží maso a přikryje se poklicí. Tím vznikne pod poklicí prakticky horkovzdušná trouba. Kolem masa proudí všemi směry horký vzduch. Maso se \"zatáhne\" a všechna šťáva zůstane uvnitř. Maso není třeba obracet - ať se jedná o steaky, nebo např. celé kuře, či vepřové koleno. - např. kuřecí plátky jsou hotové \"na dietní zpracování\" již zhruba za 7 - 8 minut. Po 10 - 15 minutách mají výbornou křupavou kůrčičku. Pokud však zůstanou na roštu např i 30 minut, je samozřejmě kůrčička silnější, maso se však nijak extrémně nevysuší a zůstává šťavnaté, protože horký vzduch, který kolem masa proudí není suchý, ale je prosycen vodními parami, které se vypařují z nádoby nad ohništěm. - další velikou předností tohoto grilu je minimalizace karcinogeních látek vznikajících běžně spalováním okapujícího tuku, šťáv, či marinády. Pokud skápne marináda z masa, nekape do ohně, ale do nádoby s vodou, kde se pouze vaří a nepřepaluje. Doplňující informace k vodnímu grilu: Odnímatelné ohniště grilu je z oceli 2 mm silné. Nádobu na vodu i rošt lze samozřejmě velice jednoduše bez jakéhokoli šroubování apod vyjmout, aby bylo možné je po každém grilování vyčistit. Topeniště je jednoduše odnímatelné na spony z toho důvodu, že popel stačí pak jednoduše vysypat a není třeba jej vybírat. Rošt není pocínovaný, ale poniklovaný. Kouř proudí společně s horkým vzduchem a vodní párou. Tato 3 média obtékají upravovanou stravu a posléze unikají mezerou mezi pláštěm grilu a víkem. Záleží však velice na způsobu topení. Pokud je gril používán jako udírna, vzniká samozřejmě větší množství kouře a menší podíl horkého vzduchu i vodních par. Při správném grilování však vzniká minimum kouře a hlavním médiem je zde horký vzduch.
596-zahradni_grily_grilovani_4.jpg
Zahradní grily: Grilování na vodním grilu - výhody vodní páry, doba grilování
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Číhá v zábavních parcích smrt?

Číhá v zábavních parcích smrt?
Přetížení je často větší než ve startující raketě - Raketový start rychlejší než mají vozy formule 1! Již za pouhé tři a půl sekundy se budete řítit 206 kilometrovou rychlostí. Kolmé stoupání vzhůru až do oblačné výšky ...

Aquabary pro Váš domov i kancelář!

Aquabary pro Váš domov i kancelář!
Aquabary pro domov i kancelář: Připravili jsme pro vás zajímavou nabídku aquabarů, které jsou praktickým pomocníkem ve vaší kuchyni i v kanceláři! Přístroje na velkoobjemově balenou, stolní pramenitou vodu ...

Mámo, já chci pejska ...

Mámo, já chci pejska ...
Takto to v mnoha rodinách začíná – rozhodování, zda bude osazenstvo rozšířeno o čtyřnohého přítele (ale třeba i rybičky nebo kanárka). Jedna věta rozhodne o mnoha letech, kdy se budeme o zvířátko starat.

Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou

Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou
Zdraví na TopŽena.cz : Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou. Knižní novinky - Chcete i při přísné dietě nacházet potěšení z jídla? Pokud máte vy nebo někdo z vašich blízkých zvýšenou hladinu kyseliny močové ...

Akční ceny na TopŽena.cz

Akční ceny na TopŽena.cz
Akční ceny, akční nabídka ploch na www.topzena.cz. Připravili jsem velmi zajímavé akce na umístnění reklamy. Proč inzerce u nás: okamžité zvýšení návštěvnosti vašich www stránek, účinnou propagaci vaší značky nebo produktů.
Hobbyzahrada.cz