Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Muškáty pěstování, choroby muškátů (odborná poradna)

Muškáty pěstování, choroby muškátů (odborná poradna) Muškáty pěstování, choroby a škůdci můškátů. Miniaturní muškáty pěstování. Pelargonie řízkování pelargonií (převislé muškáty) jak na řízky pelargonií. Muškáty pěstování od A do Z

Časopis pro ženy - CLAUDIA

Časopis pro ženy - CLAUDIA Časopisy pro ženy na TopŽena.cz : Časopis pro ženy - CLAUDIA - Claudia je ženský týdeník, který si za dva roky své existence získal velkou oblibu u čtenářek díky svému pestrému obsahu a nezaměnitelnému stylu.

Top velikonoční recepty: vaše recepty

Top velikonoční recepty: vaše recepty Top velikonoční recepty - Vaše recepty na Topzena.cz - Přehled nejlepších receptů. Přidej svůj top recept včetně autorské fotografie receptu.

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek Velikonoční pečení - recepty - Velikonoční beránek. Velikonoční beránek, stejně. jako velikonoční pomlázka, barevná vajíčka a velikonoční zajíčci patří neodmyslitelně k symbolům Velikonoc a další recepty.

Těstoviny recepty zde

Těstoviny recepty zde

Zobrazeno 20715x

přátelům

Recepty, kuchařka onlina na TopŽena.cz : Vaše recepty - Těstoviny Špagety skedlubnami a rajčátky, Špagety s rajčatovou omáčkou, Špagety s olivami ...

   Celý článek      

Těstoviny recepty zde

Špagety skedlubnami a rajčátky

Pro 4 osoby:
350 g špaget
300 g kedluben
3 malá rajčátka
2 šalotky
svazek petrželky
kousek feferonky
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Kedlubny jsme oloupali, omyli je a nakrájeli je na stejné kousky, uvařili je vpáře a scedili. Vhrnci svroucí vodou jsme spařili rajčátka; scedili je, oloupali, odstranili znich semena a šťávu a dužinu jsme pak nakrájeli na kostičky. Rozdrobili jsme feferonku, oloupali šalotky a nasekali je. Feferonku i šalotku jsme nasypali do vyšší pánve solejem a nechali je prohřát, pak jsme přidali uvařené kedlubny a pár minut je společně pod pokličkou podusili. Míchali jsme dřevěnou vařečkou. Přidali jsme rajčátka, trochu soli a čerstvě umletého pepře a podusili na mírném ohni ještě asi 15 minut.
Mezitím jsme přivedli ve velkém hrnci kvaru dostatečné množství vody, osolili a dali vařit špagety. Když byly vařené, scedili jsme je, vmíse je přelili hotovou směsí skedlubnami, posypali nasekanou petrželkou a okamžitě horké jsme vše podávali.


Špagety s rajčatovou omáčkou

Pro 4 osoby:
350 g špaget
500 g hodně zralých rajčat (San marzano)
2 rozemnuté lístky bazalky
1 stroužek česneku
strouhaný ovčí sýr (Pecorino) podle chuti
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Rajčata jsme osušili a omyli. Oloupali jsme stroužek česneku a nakrájeli jej kousky. Na oheň jsme dali velký hrnec smírně osolenou vodou, přivedli ji kvaru, vhodili do ní špagety a uvařili je „al dente“ (na zkus). Zároveň jsme dali na střední oheň širokou pánev solejem a česnekem. Jakmile byl olej horký, přidali jsme celá rajčata, osolili a dali oheň na nejvyšší stupeň. Rajčata začala brzy praskat. Zamíchali jsme je dřevěnou lžící tak, aby horkem popraskaly všechny plody, potom jsme je osolili a opepřili. Jakmile byly špagety uvařené, scedili jsme je, do rajčatové omáčky jsme přidali bazalku, pánev jsme sundali zohně a nasypali do ní špagety. Pečlivě jsme promíchali, přesypali je do mísy, posypali strouhaným ovčím sýrem a podávali.

Špagety s olivami
Pro 4 osoby:
300 g špaget
80 g černých oliv
300 g zralých pevných rajčat
1 cibule
svazek petrželky
svazek bazalky
1 stroužek česneku
kousek feferonky
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Cibuli jsme oloupali a jemně nasekali. Česnek jsme oloupali a rozmačkali. Vypeckovali jsme olivy a nakrájeli je na kousky. Ve vroucí vodě jsme spařili rajčata, scedili jsme je, oloupali, rozdělili na půlky, odstranili semena a nechali vcedníku tak dlouho, až ztratily všechnu šťávu. Pak jsme je nakrájeli na kostky. Do vyšší pánve jsme dali olej, na mírném ohni vněm nechali zesklovatět cibuli, česnek a feferonku. Přidali jsme na kostky nakrájená rajčata, osolili a opepřili a podusili asi 15 minut. Pět minut před koncem varu jsme přidali olivy, jednu lžíci si nechali stranou na ozdobu. Omyli jsme a kolíbkou jsme jemně nasekali zbytek zelené petrželky a bazalky. Mezitím jsme vhrnci přivedli kvaru vodu, osolili ji, nasypali do ní špagety a vařili je asi 7 minut. Když jsou al dente, scedili jsme je, dali na servírovací mísu, přelili olivovou omáčkou, posypali nasekanou petrželkou a bazalkou a ozdobili olivami. Nejlépe chutnají teplé.
.

Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE   Rss kanál TopŽena.cz 
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 30. 4. 2007 v 07:40

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Holky za volantem, nebojte se

Holky za volantem, nebojte se
Holky za volantem - Není to tak dávno, co byla žena za volantem trošku exotickou podívanou. Dnes jsou řidičky naprostou samozřejmostí (i když názor chlapů, že ženská za volant nepatří, se bohužel nezměnil – tedy pokud ...

Lodě jako hotely na vlnách

Lodě jako hotely na vlnách
Všichni jsme z jednoho těsta, ale představu o ideální dovolené míváme různou. Většina žen preferuje opalování na pláži, sladkovodní bazén a nákupní život.

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka
Zahradní jezírka (zahradní jezírko) - Vodní plocha jakékoliv velikostí vzbudí pozornost a přivábí nejen malé a velké návštěvníky, ale i motýly, ptáky a hmyz. Šumící voda, krása vodních rostlin čí ladné pohyby rybek ...

Děti u počítače – ano, či ne?

Děti u počítače – ano, či ne?
Dříve nebo později do toho spadne každý rodič – dříve nebo později totiž každé dítě usedne k počítači a začne na něm hrát hry. Je to dobře, nebo se tím zbavuje schopnosti komunikovat s živým okolím?

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání
Diety a hubnutí na Topžena.cz : GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání - Máte pocit, že byste měli zhubnout či udělat něco se svým zdravím? GI dieta není hladovka ani omezování. Je to dlouhodobá úprava jídelníčku ...
Hobbyzahrada.cz