Velikonoční recepty - velikonoční party
Zobrazeno 22928x
Velikonoční recepty - Velikonoční party. Rostbíf ozdobený, Jednohubky z vepřového masa a sýru, Černý chléb s našlehanou lučinou, Šunkové sendviče, ...
Velikonoční recepty:
Velikonoční party - recepty
1. Rostbíf ozdobený rybízovou zmrzlinou
Příprava: Možná se vám zdá, že je to neobvyklá kombinace, ale věřte, že každému velmi zachutná. Rostbíf nakrájíme na tenké plátky, položíme je na tácek, přidáme list hlávkového salátu a na něj tři kopečky rybízové nebo jiné ovocné zmrzliny. Tu si můžeme připravit i samy, když našleháme smetanu s mraženým rybízem, který zůstal v mrazničce přes zimu, a dáme zamrazit. Ozdobíme několika kuličkami rybízu. Zbylou zmrzlinu můžeme podávat zvlášť na misce.
2. Jednohubky z vepřového masa a sýru
Příprava: Když nám zbude kousek vepřové pečeně z předchozího dne, můžeme ji nakrájet na malé plátky a připravit z nich netypické jednohubky. Na maso položíme kolečko oloupané salátové okurky a kousek tvrdého sýra, nejlépe goudy. Aby byl každý kousek sýra jeden jako druhý, můžeme ho – stejně jako Paní domu – vykrojit formičkou na linecké cukroví. Jednohubky položíme na talířek a ozdobíme zbývající okurkou, případně bylinkami.
3. Černý chléb s našlehanou lučinou
Příprava: Z černého žitného chleba vykrájíme třeba ostrým okrajem sklenky kolečka. Do žervé nebo lučiny přidáme trošku kysané smetany a utřeme do krému. Ten zdobicím sáčkem nanášíme na kolečka chleba. Na sýrové kopečky opatrně položíme kousky pečeného kuřecího masa. Jednotlivé kousky můžeme ozdobit nudličkami eidamu, které vytvoříme obyčejnou škrabkou na brambory, nebo jen posypeme strouhaným sýrem.
4. Šunkové sendviče s bylinkovým máslem
Příprava: Malé bagetky podélně rozpůlíme a na spodní část položíme plátek šunky. Na něj dáme obdélníček bylinkového másla, které buď zakoupíme hotové nebo z nasekaných jarních bylinek, např. řeřichy, kerblíku, petrželky, a pomazánkového másla utřeme sami. Nakonec přidáme ještě plátek rajčete a přiklopíme vrchní částí bagety. Sendviče ještě spojíme párátkem, aby obloha nevypadávala. Na talířku můžeme ozdobit snítkou petrželky.
5. Obložený talíř s pečínkou a sýrem
Příprava: Listy hlávkového salátu, které nám zbyly z předchozích pochoutek, rozprostřeme na talířku a na ně položíme kornoutky nebo roličky vytvořené z plátků cikánské pečínky. Podáváme je zároveň s kapiovým sýrem. Navrch můžeme nakrájet na nudličky barevné papriky a vše posypeme paprikou mletou. Na takový obložený talíř můžeme přidat i uvařená vejce. Báječně se k nim hodí bílé pečivo, které servírujeme zvlášť.
6. Pletýnky z kynutého těsta
Příprava: Ze čtvrt litru vlažného mléka, trošky cukru a 30 g droždí připravíme kvásek. Než vykyne, utřeme 100 g rostlinného tuku se 100 g cukru a s 2 žloutky. Asi 1/2 kg polohrubé mouky prosijeme a vmícháme do žloutkové směsi. Pak přidáme kvásek a uhněteme těsto. Nakonec přidáme hrst rozinek a nasekaných mandlí. Z vykynutého těsta upleteme asi 20 kousků a potřeme je žloutkem. Po vykynutí pečeme v předehřáté troubě.
Aktuální články ZDE
Vaše online recepty:
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 13. 3. 2007 v 13:11