Recepty - Těstoviny - recepty špagety
Zobrazeno 29006x
Těstoviny. Recepty Špagety s rajčatovou omáčkou, Špagety s olivami... další recepty pro každého ...
Vaše recepty - Těstoviny - recepty špagety
Recepty:
Špagety s kedlubnami a rajčátky
Pro 4 osoby:
350 g špaget
300 g kedluben
3 malá rajčátka
2 šalotky
svazek petrželky
kousek feferonky
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Kedlubny jsme oloupali, omyli je a nakrájeli je na stejné kousky, uvařili je v páře a scedili. V hrnci s vroucí vodou jsme spařili rajčátka; scedili je, oloupali, odstranili z nich semena a šťávu a dužinu jsme pak nakrájeli na kostičky. Rozdrobili jsme feferonku, oloupali šalotky a nasekali je. Feferonku i šalotku jsme nasypali do vyšší pánve s olejem a nechali je prohřát, pak jsme přidali uvařené kedlubny a pár minut je společně pod pokličkou podusili. Míchali jsme dřevěnou vařečkou. Přidali jsme rajčátka, trochu soli a čerstvě umletého pepře a podusili na mírném ohni ještě asi 15 minut.
Mezitím jsme přivedli ve velkém hrnci k varu dostatečné množství vody, osolili a dali vařit špagety. Když byly vařené, scedili jsme je, v míse je přelili hotovou směsí s kedlubnami, posypali nasekanou petrželkou a okamžitě horké jsme vše podávali.
Recepty:
Špagety s rajčatovou omáčkou
Pro 4 osoby:
350 g špaget
500 g hodně zralých rajčat (San marzano)
2 rozemnuté lístky bazalky
1 stroužek česneku
strouhaný ovčí sýr (Pecorino) podle chuti
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Rajčata jsme osušili a omyli. Oloupali jsme stroužek česneku a nakrájeli jej kousky. Na oheň jsme dali velký hrnec s mírně osolenou vodou, přivedli ji k varu, vhodili do ní špagety a uvařili je „al dente“ (na zkus). Zároveň jsme dali na střední oheň širokou pánev s olejem a česnekem. Jakmile byl olej horký, přidali jsme celá rajčata, osolili a dali oheň na nejvyšší stupeň. Rajčata začala brzy praskat. Zamíchali jsme je dřevěnou lžící tak, aby horkem popraskaly všechny plody, potom jsme je osolili a opepřili. Jakmile byly špagety uvařené, scedili jsme je, do rajčatové omáčky jsme přidali bazalku, pánev jsme sundali z ohně a nasypali do ní špagety. Pečlivě jsme promíchali, přesypali je do mísy, posypali strouhaným ovčím sýrem a podávali.
Recepty:
Špagety s olivami
Pro 4 osoby:
300 g špaget
80 g černých oliv
300 g zralých pevných rajčat
1 cibule
svazek petrželky
svazek bazalky
1 stroužek česneku
kousek feferonky
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Cibuli jsme oloupali a jemně nasekali. Česnek jsme oloupali a rozmačkali. Vypeckovali jsme olivy a nakrájeli je na kousky. Ve vroucí vodě jsme spařili rajčata, scedili jsme je, oloupali, rozdělili na půlky, odstranili semena a nechali v cedníku tak dlouho, až ztratily všechnu šťávu. Pak jsme je nakrájeli na kostky. Do vyšší pánve jsme dali olej, na mírném ohni v něm nechali zesklovatět cibuli, česnek a feferonku. Přidali jsme na kostky nakrájená rajčata, osolili a opepřili a podusili asi 15 minut. Pět minut před koncem varu jsme přidali olivy, jednu lžíci si nechali stranou na ozdobu. Omyli jsme a kolíbkou jsme jemně nasekali zbytek zelené petrželky a bazalky. Mezitím jsme v hrnci přivedli k varu vodu, osolili ji, nasypali do ní špagety a vařili je asi 7 minut. Když jsou al dente, scedili jsme je, dali na servírovací mísu, přelili olivovou omáčkou, posypali nasekanou petrželkou a bazalkou a ozdobili olivami. Nejlépe chutnají teplé. Aktuální články ZDE
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 21. 2. 2007 v 13:23