Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Muškáty pěstování, choroby muškátů (odborná poradna)

Muškáty pěstování, choroby muškátů (odborná poradna) Muškáty pěstování, choroby a škůdci můškátů. Miniaturní muškáty pěstování. Pelargonie řízkování pelargonií (převislé muškáty) jak na řízky pelargonií. Muškáty pěstování od A do Z

Top velikonoční recepty: vaše recepty

Top velikonoční recepty: vaše recepty Top velikonoční recepty - Vaše recepty na Topzena.cz - Přehled nejlepších receptů. Přidej svůj top recept včetně autorské fotografie receptu.

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda. Recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, ...

Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování

Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování azalek. Azalka Azalea pěstování venkovní a ibišky, Hibiscus v květináči. Azalky jak správně pěstovat a ošetřovat, Pokojové azalky, Rhododendron simsii- jak množit, stříhat, pěstovat

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Zobrazeno 21928x

přátelům

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového. Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, Hovězí dušené, Vepřové kari, Steaky, ... další recepty pro každého ...

   Celý článek      
Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Recepty:
Hovězí na víně

Recepty:
Hovězí dušené na čerstvém víně

Doba přípravy a vaření cca: 180 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 2224 kJ
Pro 6 osob:
1000 g vykostěného hovězího hrudí (asi 2 kg bez tuku)
175 ml vývaru
3 velké čerstvé cibule
3 čerstvé papriky, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky
250 ml suchého čerstvého vína
175 ml passaty
1 velká karotka
8-10 stroužků česneku
1 chilli paprička, nahrubo pokrájená
sůl a čerstvý mletý pepř
Postup:
Velkou teflonovou pánev jsme vystříkali vodou a olejem. Pánev jsme nahřáli a vložili do ni hovězí hrudí, které jsme zprudka opekli z obou stran. Pak jsme slili všechen tuk.
Z pánve jsme odsáli všechen tuk papírovým ubrouskem. Pak jsme přilili vývar a přidali cibuli. Nádobu jsme zakryli pokličkou a dusili 4-5 minut. Potom jsme nádobu odkryli, zmírnili oheň a pomalu dusili.
Když byla cibule hnědá a skoro měkká, přidali jsme papriky. Vše jsme zamíchali a vařili, dokud se tekutina nevypařila a papriky nezměkly. Bylo-li třeba, přidali jsme ještě vývar. Mícháním jsme seškrabovali připálené zbytky ze dna pánve.
Mezitím jsme nalili do pánve víno a passatu.Vařili jsme, dokud se tekutina mírně neodpařila a omáčka nezhoustla.
Cibuli a papriky jsme rozprostřeli do zapékací misky. Přidali jsme mrkev, česnek a chilli. Přilili jsme vypečenou šťávu z hovězího, maso jsme položili na zeleninu a vše jsme ještě dochutili směsí z vína a rajčatové passaty.

Recepty:
Pikantní masové kuličky

Doba přípravy a vaření cca: 45 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 1569 kJ
Pro 6 osob:
500 g velmi libové semleté vepřové panenky
3 lžíce citrónové šťávy na dochucení
nastrouhaná kůra z ½ citronu
po 1 lžíci čerstvého nasekaného koriandru, pažitky a máty
po 1 lžíci mletého kmínu a koriandru
½ lžičky mleté papriky
několik kapek tabaska
špetka chilli koření
2 baklažány (á 180 g)
sůl a čerstvý mletý pepř
Postup:
Ve velké míse jsme důkladně promíchali všechny suroviny. Malý kousek masové směsi jsme opekli na zkoušku na pánvi a případně dochutili solí, pepřem, chilli kořením nebo citrónovou šťávou, máme-li raději kořeněnou chuť.
Z masové směsi jsme utvořili malé kuličky a uložili jsme je na talíř. Teflonovou pánev jsme postříkali olejem s vodou a nahřáli. Masové kuličky jsme smažili postupně po menších dávkách asi 2-3 min ze všech stran, až jsou pěkně hnědé a důkladně propečené. 

Recepty:
Vepřové kari s pórkem

Doba přípravy cca: 25 min.
Energetická hodnota 1 porce cca:1612 kJ
Pro 4 osoby:
500 g vepřového filé (panenské pečeně)
2-3 cibule (asi 125 g)
1 žlutá paprika (200 g)
1 kg póru
4 lžíce oleje
1 lžíci kari
sůl
7 lžic pomerančové šťávy
2 stroužky česneku
2 plátky zázvorového kořene
Postup:
Vepřové filé jsme pop opláchnutí a osušení nakrájeli na nudličky. Cibule jsme oloupali, rozkrájeli na půlky a nakrájeli na plátky. Papriku jsme přepůlili, zbavili js ji stopky a jádřince, oprali ji a nakrájeli na proužky. Pórek jsme očistili a odstranili tmavou zelenou nať. Poté jsme pórek nakrájeli na kolečka a důkladně je oprali. Odměřený olej jsme zahřáli na velké pánvi, maso a cibuli jsme za stálého míchání osmažili.
Lžičku kari jsme zamíchali do masa a krátce osmažili (kari nesmí moc ztmavnout) Po osmažení jsme do směsi přidali  pomerančovou šťávu. Plátky zázvorového kořene jsme oloupali, jemně nakrájeli a spolu s česnekem zamíchali do masa. Vše jsem podusili. Asi 5 min poté jsme přidali připravené papriky a pórek, dusili jsme dalších 5 minut a případně ještě směs podle chuti přisolili.
 
Recepty:
Pepřené steaky

Doba přípravy a vaření cca: 15 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 1055 kJ
Pro 4 osoby:
4 hovězí steaky (ze svíčkové po 200 g)
4 zarovnané lžičky zrnek černého pepře
Postup:
Hovězí steaky jsme lehce naklepali ale museli zůstat alespoň 2 cm silné. Lžičky pepře jsme roztloukli na hrubo, vtlačili jsem do masa a steaky jsme vložili na rošt do předehřátého grilu.
Grilovali jsme je po obou stranách (každou stranu asi 7 min) a po chvílích jsme potírali trochou oleje.
 
Recepty:
Rostbíf v bylinkové krustě

Doba přípravy a vaření cca:
Energetická hodnota 1 porce cca: 1914 kJ
Pro 6 osob:
1 ½  Kg rostbíf (bez kostí)
Sůl
Čerstvý mletý bílý pepř
1 stroužek česneku
30 g hovězího morku
4 lžíce sekaných zelených natí
(tymián, rozmarýn, šalvěj, majoránka)
2 lžíce strouhanky
Postup:
Rostbíf jsme opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Povrch masa jsme trochu poškrábali. Do masa jsme vetřeli mletý pepř. Oloupali jsme si česnek a jemně nakrájeli. Hovězí morek jsme rozmělnili a koření jsme smíchali s česnekem a morkem. Touto směsí jsme potřeli maso, přikryli jsme a postavili přes noc do chladna. Maso jsme vložili do tukem vymazané pánve. Posypali jsme strouhankou a zapékali jsme asi 40 min v předehřáté troubě.
 
Nádherná barevná všehochuť masa, papriky a koření

Recepty:
Pestrý guláš

Doba přípravy a vaření:
Energetická hodnota 1 porce: 1510 kJ
Pro 2 osoby:
300g hovězího masa z kýty
2 lžíce oleje
sůl
čerstvý mletý pepř
sladkou papriku
1/8 l horké vody
1/8 čerstvého vína
2 červené a zelené papriky (600 g)
2 velké cibule (200 g)
100 g dušených žampiónů
100 g dušeného černého kořene
zelenou petrželka
Postup:
Maso jsme se opláchli, osušili a nakrájeli na kostky. Potom jsme si rozehřáli olej a maso jsem v něm osmažili. Přidali jsme sůl, pepř a sladkou papriku podle chuti. Víno jsme nalili na maso a dusili, odpařenou tekutinu jsme nahrazovali horkou vodou aby maso bylo stále ponořené. Papriky jsme rozkrájeli na poloviny, zbavili jsme je stopek a jádřinců, oprali a nakrájeli na nudle.
Cibule jsme oloupali a nakrájeli spolu s paprikami. Po 45 min přidáme zeleninu k masu a dusíme dalších 30 min. Žampióny a černý kořen jsme přimíchali do guláše a vařili tak dlouho, až se většina tekutiny odpařila a zůstala hladká omáčka. Potom jsme ještě dochutili soli, pepřem a sladkou paprikou. Nakonec jsme vše posypali nakrájenou petrželkou.

Vaše online recepty:
aktuální články ZDE   
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 2. 2007 v 14:21

   Celý článek      
348-recepty_lehka_2.jpg
Recepty, kuchařka online na www.topzena.cz : Báječné recepty paní domu - recepty pro každého II - Lehká jídla z hovězího a vepřového. Recepty: Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, ... další recepty pro každého ...
348-recepty_lehka_3.jpg
Recepty, kuchařka online na www.topzena.cz : Báječné recepty paní domu - recepty pro každého II - Lehká jídla z hovězího a vepřového. Recepty: Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, ... další recepty pro každého ...
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Přejeli jste si mobil? Nevadí!

Přejeli jste si mobil? Nevadí!
Jsou dokonalé. Kdyby měly srdce a duši, ženy by ho určitě milovaly víc než muže. Telefony Vertu mají totiž krásný kabátek i nezničitelné tělo. Verzi Signature můžete mít ve zlatě i s diamanty, ...

Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí ...

Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí ...
Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V době babího léta pokračuje sklizeň plodů poctivé práce. Zahrádky hýří barvami mnoha květin, ...

Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu

Zahradní kalendář:  Zahrada v říjnu - Barvy podzimu
Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu. Barvy podzimu - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V tomto měsíci stále více opadává listí z ovocných stromů. Nejdříve bývají holé ořešáky. I jejich listí je možné dát do kompostu, ...

Super peníze pro každého - Chcete si vydělat super peníze

Super peníze pro každého - Chcete si vydělat super peníze
Super peníze. Výdělek pro každého na TopŽena.cz. Líbí se Vám Topzena.cz časopis pro ženy i muže nebo Hobbyzahrada.cz časopis vše pro dům a zahradu. Pak se podívejte na super nabídku.

Beata Rajská - špičková módní návrhářka

Beata Rajská - špičková módní návrhářka
Celebrita z modního světa - Beata Rajská se narodila v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Je absolventkou Střední průmyslové školy oděvní v Trenčíně (1980) a Filosofické fakulty University Komenského v Bratislavě (1986).
Hobbyzahrada.cz