Recepty - Drůbeží lahůdky
Zobrazeno 20457x
Recepty - Drůbeží lahůdky - Drůbeží maso Pečená krůtí roláda, Kuřecí řízky a další recepty.
Recepty - Drůbeží lahůdky
Recepty:
Pečená krůtí roláda
Pro 8 osob:
krůtí maso z prsou v celku (asi 1 kg)
sůl
1 lžíce kukuřičného oleje
Nádivka:
2 lžíce másla
2 nadrobno nakrájené šalotky
1 nadrobno nakrájený řapík celeru
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
1/3 hrnku rozinek
2/3 hrnku nakrájených sušených švestek
3 lžíce kuřecího vývaru
4 lžíce jablečného moštu
1 lžíce nakrájené petrželky
Omáčka:
1 nadrobno nakrájená šalotka
1 ¼ hrnku jablečného moštu
½ hrnku kuřecího vývaru
1 lžička jablečného octa
Postup:
Troubu jsme předehřáli na 190 °C. Na pánvi jsme rozpustili máslo. Přidali jsme šalotky a opékali je 5 minut. Vmíchali jsme celer i jablko a opékali je dalších 5 minut. Pak jsme přidali zbývající suroviny na nádivku, pánev jsme přikryli a směs dusili ještě jednou 5 minut. Hotovou nádivku jsme vložili do misky a nechali vychladnout.
Maso jsme nařízli vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeli, položili mezi vrstvy potravinářské fólie, rozklepli a osolili. Nádivku jsme rozprostřeli na maso, které jsme zabalili a svázali provázkem.
Na pekáči jsme rozehřáli olej, roládu na něm opekli dozlatova, vložili do trouby a pekli asi 70 minut. Roláda je hotová, když šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly je čirá.
Ze šťávy jsme odstranili tuk a pekáč jsme postavili na sporák. Přidali jsme šalotku a polovinu moštu a omáčku jsme vařili na středně silném ohni 1-2 minuty. Usazeniny ze dna jsme seškrabovali vařečkou, dělají dobrou chuť. Pak jsme přidali zbývající mošt, vývar a ocet a omáčku vařili ještě 10 minut do zhoustnutí. Z rolády jsme odstranili provázek, nakrájeli ji na plátky, rozdělili na talíře, přelili omáčkou a podávali.
Recepty:
Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou
Pro 4 osoby:
1 lžíce kukuřičného oleje
4 kuřecí prsní řízky (asi po 140 g)
sůl a pepř
2 velké pomeranče, oloupané a nakrájené na kousky, plus šťáva vyteklá z pomerančů
2 lžičky kukuřičného škrobu
80 g nízkotučného bílého jogurtu
1 lžička hrubé hořčice
lístky petrželky a klínky pomeranče s kůrou na ozdobu
Postup:
Na pánvi se silným dnem jsme rozehřáli olej. Přidali kuřecí řízky a opékali je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musela být čirá. Hotové řízky jsme osolili a opepřili a zabalili do alobalu.
Kukuřičný škrob jsme rozmíchali v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Přidali jsme jogurt a hořčici a směs nalili na pánev. Tu jsme na mírném ohni přivedli za stálého míchání k varu. Přidali jsme kousky pomeranče a omáčku podle chuti jsme osolili a opepřili. Pak jsme do ní vmíchali šťávu z kuřecích řízků a rozdělili ji na talíře. Porce kuřete jsme ozdobili snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned jsme podávali.
Recepty:
Kuřecí frikasé
Pro 4 osoby:
1 lžíce hladké mouky
sůl a bílý pepř
4 kuřecí prsní řízky (asi po 140 g), nakrájené na kostky o hraně 2 cm
1 lžíce kukuřičného oleje
8 cibulek perlovek
2 prolisované stroužky česneku
1 hrnek kuřecího vývaru
2 mrkve, nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
2 hrnky zmrazeného hrášku
1 žlutá paprika, zbavená semen a nakrájená na kostičky
120 g žampionů, nakrájených na plátky
120 g nízkotučného bílého jogurtu
3 lžíce nakrájené petrželky
Postup:
Mouku jsme dali do mělké mísy, osolili ji a opepřili a pak v ní obalili kousky kuřecího masa. Na hluboké pánvi jsme rozehřáli olej, přidali cibulky a česnek a opékali je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Přidali jsme papriku a žampiony, pánev jsme znovu přikryli pokličkou a pokrm jsme zvolna dusili 10 minut. Do směsi na pánvi jsme vmíchali jogurt, nakrájenu petrželku a podle chuti pepř a sůl. Prohřáli jsme, rozdělili na nahřáté talíře a ihned jsme podávali.
Podávali jsme s rýží nebo novými bramborami
Vaše online recepty:
aktuální články ZDE
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 2. 2007 v 07:49