Recepty - Kuřecí maso
Zobrazeno 48803x
Recepty kuřecí maso. Kuře nasi goreng Thajské smažené nudle, Kuřecí karí Chicken curry, Kuřecí plátky se zázvorem, Kuře naostro, Krůtí nudličky v kokosovém mléce a další kuřecí recepty.
Vaše recepty
Recepty - Pastva pro oči a chuťové buňky
Recept: Kuře nasi goreng
PRO 4 OSOBY:
40 g banánových listů
1 lžička čili pasty
1 cibule
2 ks feferonů
400 g kalamárů
2 snítky koriandru
2 snítky petrželky kudrnky
200 g kuřecích prsíček
1 ks limety
4 limetové listy
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce Ketjap Manis (indonéská nasládlá omáčka, je, stejně tak jako ostatní nezvyklé ingredience k dostání v oddělení exotických kuchyní v supermarketech)
1 pór
400 g jasmínové rýže
4 tygří krevety
50 ml ústřicové omáčky
20 g čerstvého zázvoru
50 g čínského zelí
1 stroužek česneku
1 vejce
POSTUP:
Zeleninu jsme nakrájeli nadrobno. Ve woku jsme rozpálili olej a orestovali v něm kalamáry a krevety, přidali nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor.
Přidali jsme uvařenou jasmínovou rýži a opět prohřáli. Směs jsme v pánvi přesunuli na jednu stranu a na vzniklé ploše z rozšlehaného vejce usmažili omeletu, kterou jsme roztrhali a promíchali s rýží.
Přimíchali jsme zeleninu a ochutili ústřicovou omáčkou. Podávali jsme na banánových listech dochucené čili pastou.
Recept: Thajské smažené nudle
PRO 4 OSOBY:
200 g čínských instantních nudlí (namočíme ve vodě)
1 pórek
1 mrkev
1 feferonka (kozí roh)
300 g krůtích (kuřecích) prsíček
50 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
10 g čerstvého zázvoru
ústřicová omáčka
sojová omáčka (japonská)
sweet chilli sos (čili omáčka)
POSTUP:
Wok jsme rozpálili a na olej dali maso nakrájené přes vlákno na tenké plátky 2x3 cm. Přidali jsme zázvor, česnek a restovali, dokud okraje masa nezezlátly. Potom jsme přidali okapané nudle, zeleninu a dále opékali. Nudle jsme ochutili sojovou, ústřicovou a čili omáčkou. Směs tří omáček jsme ještě přiložili ve zvláštní mističce a ozdobili nakrájenou feferonkou..
Recept: Kuřecí karí (Chicken curry)
PRO 4 OSOBY:
500 g kuřecích prsíček
1 lžička čili koření
1 cibule
2 lžíce karí pasty
150 ml kokosového mléka
1 snítky koriandru
50 ml oleje
sůl
1 l vývaru
1 limetka
Na přílohu:
200 g jasmínové rýže
svazek jarní cibulky
zázvor, česnek (podle chuti)
POSTUP:
Karí pastu jsme v kastrůlku rozehřáli s olejem a přidali jsme na kostky nakrájené kuřecí maso. Přilili jsme kokosové mléko, vývar, na kostky nakrájené maso a pozvolna vařili.
Do směsi jsme dali koriandr, limetovou šťávu a opět vařili, dokud šťáva nezhoustla. Pokrm jsme rozdělili do misek, ozdobili čerstvým koriandrem. Jako přílohu jsme podávali smaženou jasmínovou rýži - uvařenou rýži jsme dali do woku na rozpálený olej, ochutili zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou, česnekem a natrhanou vaječnou omeletou.
Recept: Kuřecí plátky se zázvorem
PRO 4 OSOBY:
500 g kuřecích řízků
6 jarních cibulek
6 malých mrkví
sůl, pepř
4 lžičky škrobové moučky
4 lžíce oleje
200 sójových výhonků
1 lžička mletého zázvoru
4 lžíce rýžového vína
4 lžíce sójové omáčky
250 g rýže basmati
POSTUP:
Rýži jsme propláchli pod tekoucí vodou, vložili do 1,5 x většího množství vody a dusili pod pokličkou doměkka.
Jarní cibulky jsme očistili, nakrájeli na kolečka, mrkve očistili podélně rozpůlili a nakrájeli na větší kousky.
Opláchnutá a osušená kuřecí prsa jsme nakrájeli přes vlákna na tenké plátky, osolili je, opepřili a poprášili škrobovou moučkou.
Wok nebo hlubší pánev jsme rozpálili, přidali olej, vložili do něj maso a za stálého míchání je opekli dozlatova.
Maso jsme vyjmuli a do pánve dali jarní cibulku, mrkev a opláchnuté sójové výhonky. Směs jsme smažili asi 5 minut, ochutili ji rýžovým vínem, sójovou omáčkou a zázvorem. Omáčku jsme nechali přejít varem a podle chuti ji opepřili.
Zeleninu s omáčkou jsme pak rozdělili na talíře a obložili kuřecím masem a podávali s rýží basmati.
Recept: Kuře naostro
PRO 4 OSOBY:
4 kuřecí stehenní řízky
1 zelená paprika
2 chilli papričky
5 stroužků česneku
10 kuliček pepře
1 lžička maizenové pasty (lžička maizeny a lžička vody)
3 šálky oleje
Přísady na marinádu:
1 vejce
1 lžička sójové omáčky
1/3 lžíce maizeny
Přísady do omáčky:
1 lžička sójové omáčky
½ lžičky cukru
1lžička bílého octa
1 lžíce vína
1 lžička bujónu
Na dochucení:
½ lžičky oleje s čili
POSTUP:
Maso jsme nakrájeli na kostky 2 x 2 cm. Smíchali jsme je s přísadami na marinádu a nechali odpočinout asi 30 minut.
Zelenou papriku a čili papričky jsme zbavili semen a nakrájeli na kousky, česnek na tenké plátečky.
V pánvi jsme rozpálili olej, osmažili na něm papriku, čili a česnek. Přidali jsme maso, přísady do omáčky a smažili další 3 minuty. Nakonec jsme směs zahustli maizenovou pastou a dochutili čili olejem.
Recept: Krůtí nudličky v kokosovém mléce
PRO 4 OSOBY:
600 g krůtích prsou
1 červená paprika
250 g jarní cibulky
1 svazek bazalky
400 ml kokosového mléka
1 lžíce žluté karí pasty
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
POSTUP:
Krůtí prsa jsme nejprve opláchli a osušili. Nakrájeli jsme je přes vlákna na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky.
Papriku jsme opláchli, zbavili semen a nakrájeli na nudličky. Jarní cibulky jsme opláchli a nakrájeli na kolečka, lístky bazalky jsme otrhali a polovinu z nich nasekali najemno.
Ve woku nebo v hlubší pánvi jsme uvedli do varu kokosové mléko a s karí pastou povařili asi minutu. Přidali jsme krůtí nudličky a vařili 4 minuty.
Do pánve jsme dali nakrájenou zeleninu a zvolna vařili další 3 minuty. Nakonec jsme přimíchali nasekanou bazalku, sójovou omáčku a cukr. Podávali jsme posypané lístky bazalky.
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 24. 1. 2007 v 09:52