Zahradní grily - Vodní gril - super zdravé grilování na vodním grilu
Zobrazeno 25213x
Novinka pro zahradu: Vodní gril - super zdravé grilování - Naprosto revoluční novinka v oblasti zahradního grilování. Díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem, ... grilování na vodním grilu
Novinka pro zahradu:
Vodní gril - super zdravé grilování na vodním grilu
ZAHRADNÍ VODNÍ GRIL
- Naprosto revoluční novinka
v oblasti zahradního grilování
Díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem, nedochází ke spalování koření ani oleje. Tím se zabrání vzniku zdraví škodlivých látek, které by se jinak mohly dostávat do pokrmu. Díky ideální konstrukci je grilovaný pokrm tepelně upravován ve směsi vodní páry, tepla a dýmu.
Zahradní vodní gril
- Plášť grilu je vyroben z naprosto nezávadného potravinářského nerezového plechu, rošt je pocínován, vše s atestem pro styk s potravinami. Ke grilování je nejvhodnější suché dřevo z ovocných, případně z jiných listnatých stromů.
Doba grilování ryb, grilování steaků, či klobás je cca 10 - 40 min.
Dovnitř vodní grilu lze pohodlně umístit i 3 celá kuřata (doba grilování cca 90 min.)
Kdo jednou vyzkoušel maso z vodního grilu, nevymění jej za nic jiného.
Zahradní vodní gril parametry:
Hmotnost celého výrobku je 17 kg.
Průměr roštu je 39 cm.
Pracovní výška grilu (rošt) je 76 cm, celková výška vč. víka je 90 cm.
Rozdílů oproti klasickému grilování je v tomto případě hned několik:
v zahradním vodním grilu není nuné
- topit dřevěným uhlím, lze topit i přímo jakýmkoli dřevem z listnatých stromů - nejpoužívanější jsou např. švestka, buk, ale i olše, či např. bříza apod.
v zahradním vodním grilu můžete
- přímo nad ohništěm je umístěna nádoba s vodou, která slouží v první řadě jako chladič. Žár z ohně, který má běžně přes 500 stupňů Celsia se ochladí zhruba na 200 - 250 st.C., což je ideální teplota na zpracování masa.
zahradní vodní gril má
- v horní části je rošt, na který se uloží maso a přikryje se poklicí. Tím vznikne pod poklicí prakticky horkovzdušná trouba. Kolem masa proudí všemi směry horký vzduch. Maso se "zatáhne" a všechna šťáva zůstane uvnitř. Maso není třeba obracet - ať se jedná o steaky, nebo např. celé kuře, či vepřové koleno.
v zahradním vodním grilu můžete
- např. kuřecí plátky jsou hotové "na dietní zpracování" již zhruba za 7 - 8 minut. Po 10 - 15 minutách mají výbornou křupavou kůrčičku. Pokud však zůstanou na roštu např i 30 minut, je samozřejmě kůrčička silnější, maso se však nijak extrémně nevysuší a zůstává šťavnaté, protože horký vzduch, který kolem masa proudí není suchý, ale je prosycen vodními parami, které se vypařují z nádoby nad ohništěm.
zahradní vodní gril a jeho velká přednost
- další velikou předností tohoto grilu je minimalizace karcinogeních látek vznikajících běžně spalováním okapujícího tuku, šťáv, či marinády. Pokud skápne marináda z masa, nekape do ohně, ale do nádoby s vodou, kde se pouze vaří a nepřepaluje.
Akční nabídka zahradního vodního grilu na www.a-z-obchod.cz
ZDARMA doprava až na adresu objednavatele.
www.a-z-obchod.cz |
Doplňující informace k zahradnímu vodnímu grilu (zahradní grily novinky):
Odnímatelné ohniště grilu je z oceli 2 mm silné. Nádobu na vodu i rošt lze samozřejmě velice jednoduše bez jakéhokoli šroubování apod vyjmout, aby bylo možné je po každém grilování vyčistit. Topeniště je jednoduše odnímatelné na spony z toho důvodu, že popel stačí pak jednoduše vysypat a není třeba jej vybírat. Rošt není pocínovaný, ale poniklovaný.
Kouř proudí společně s horkým vzduchem a vodní párou. Tato 3 média obtékají upravovanou stravu a posléze unikají mezerou mezi pláštěm grilu a víkem. Záleží však velice na způsobu topení. Pokud je gril používán jako udírna, vzniká samozřejmě větší množství kouře a menší podíl horkého vzduchu i vodních par. Při správném grilování však vzniká minimum kouře a hlavním médiem je zde horký vzduch.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 18. 1. 2007 v 09:03