Pštrosí maso - recepty zde
Zobrazeno 52485x
Vaše recepty - Pštrosí maso. Pštrosí nudličky s ananasem a zeleninou, pštrosí Medailonky s játry a další recepty z pštrosího masa.
Vaše recepty:
Pštrosí maso - recepty zde
Recept
Nudličky s ananasem a zeleninou
Pro 4 osoby:
600 g pštrosího masa
150 g ananasového kompotu
(drobněji překrájený)
1 velká zelená paprika
1 velká žlutá paprika
1 velká červená paprika
1 lžička sójové omáčky
1 lžička vorčestru
1 lžička vegety
1 lžička bramborového škrobu
1 vejce
2 lžíce oleje
sůl
Postup:
Maso jsme nakrájeli na nudličky, přidali vejce, sójovou omáčku, vorčestr, vegetu, bramborový škrob a trochu oleje. Promíchali a nechali asi 30 minut odležet v chladničce. Směs s masem po částech jsme vkládali do rozehřátého oleje a rychle opékali.
Před skončením úpravy jsme přidali na kostičky nakrájené papriky a krátce pod pokličkou dusili. Na závěr jsme vmíchali ananas, který jsme předtím nechali v sítku okapat.
Jako přílohu jsme servírovali rýži nebo bramborové krokety
Recept
Medailonky s játry
Pro 4 osoby:
600 g pštrosího masa (steaky)
150 g jater (vepřová či telecí)
1 středně velká cibule
150 g anglické slaniny
olej na opékání
100 g žampionů
100 ml smetany na šlehání
1 lžíce másla
mletá sladká paprika
citronová šťáva
sůl
Postup:
Ze pštrosího masa jsme nakrájeli medailónky (3 ks na jednu porci), mírně naklepali a ostrým nožem udělali do středu masa otvor. Játra jsme nakrájeli na plátky, opekli na části cibule s olejem a posypali mletou paprikou. Otvory v mase jsme naplnili kousky jater. Každý medailonek jsme zabalili do slabého plátku slaniny a opekli na grilu nebo na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Zvlášť jsme podusili nakrájené žampiony na lžíci másla, osolili a nakonec zjemnili šlehačkou, ochutili citronovou šťávou a s masem prohřáli.
Jako přílohu jsme použili barevné těstoviny.
Recept:
Nudličky se žampiony a mandlemi
Pro 4 osoby::
500 g pštrosího masa
4 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku (jemně rozetřený)
250 g čerstvých žampionů (nakrájené na plátky)
50 g mandlí (nakrájené na plátky)
250 ml smetany na šlehání
2 lžíce brandy nebo sherry
2 lžíce bazalky
mletý černý pepř
kari koření
½ lžičky sójové omáčky
sůl
Postup:
Pštrosí maso jsme nakrájeli na nudličky, zakapali sójovou omáčkou a zalili 2 lžícemi oleje. Přikryté v misce jsme nechali nejméně 1 hodinu odležet. Pak jsme připravili mandle. Spařili jsme je vroucí vodou, oloupali a osušili. Upražili na sucho na pánvi. Na další pánvi jsme opekli na rozehřátém oleji masové nudličky. Posypali kari kořením. Dobře opečené maso jsme vyjmuli a dali na teplé místo. Do pánve jsme vložili nadrobno nakrájenou cibuli i česnek a očištěné, tence nakrájené žampiony. Krátce, jen asi 5 minut ve vlastní šťávě dusili. Zalili smetanou na šlehání a dusili do mírného zhoustnutí dalších 5 minut. Dochutili solí a pepřem, destilátem – brandy nebo sherry, vložili zpět prohřát maso a přidali jsme také asi 2/3 mandlí. Před podáváním jsme posypali na povrchu zbytkem mandlí a bazalkou. Jako přílohu jsme použili rýži.
Recept
Steaky s červenou řepou
Pro 4 osoby:
500 g pštrosího masa (steaky)
2 lžíce sekané petrželky
250 ml drůbežího vývaru
3 lžíce bramborového škrobu
500 g nakládané červené řepy
50 g čerstvého zázvoru (nakrájeného na nudličky)
1 lžíce másla
1 lžíce červeného vinného octa
cukr
mletý černý pepř
sůl
Postup:
Pštrosí maso jsme omyli a osušili. Po obou stranách jsme lehce naklepali. Osolili, opepřili a opekli po obou stranách na rozehřátém oleji v pánvi. Prudce je po obou stranách opekli. Počítali jsme asi 5-10 minut z každé strany. Opečené maso jsme vyjmuli z pánve a zabalili do kousku alobalu, aby nevychladlo. Do vypečeného tuku jsme přilili drůbeží vývar s rozmíchaným bramborovým škrobem. Krátce povařili, a když omáčka zhoustla, dochutili ji solí a pepřem a zjemnili máslem. Scedili jsme nakládanou řepu.
Oloupali jsme zázvor a nakrájeli. Přimíchali k řepě a společně prohřáli. Zeleninu dochutili troškou octa, solí a cukrem. Maso jsme nakrájeli na plátky, přelili omáčkou a přidali řepu se zázvorem.
Jako přílohu jsme použili bramborové krokety.
Recept
Řezy Káhira
Pro 4 osoby
4 pštrosí steaky (asi 3 cm silné)
50 g moučky ze žlutého loupaného hrachu
1 lžička kari
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
špetka chilli koření
2 cibule
4 stroužky česneku
olej na opékání
sůl
Postup:
Z hrachové moučky, kari koření, muškátového oříšku, chilli koření, strouhané cibule, soli a utřeného česneku jsme připravili pastu, kterou potřeme po obou stranách plátky masa, a nechali jsme 1-2 hodiny uležet v chladu. Takto připravené plátky jsme potřeli olejem a pekli na roštu nebo na pánvi.
Chcete-li mít řezy uvnitř krvavé, opékali jsme jen 2 minuty, poloupečené (růžové) 3-4 minuty a propečené za 5-6 minut opékání po každé straně. Jako přílohu jsme servírovali dušenou i syrovou zeleninu.
Recept
Maso na kantonský způsob
Pro 4 osoby:
500 g pštrosího masa (steaky)
1 malá cibule
300 g sterilovaného celeru
1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
Omáčka:
2 lžíce vody
2 ½ lžíce sójové omáčky
2 lžíce sherry
1 lžíce cukru
1 lžička bramborového škrobu
mletý černý pepř
špetka glutasolu
olej na smažení, sůl
Postup:
Maso jsme nakrájeli na malé kostky, osolili a obalili v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli jsme nakrájeli na plátky a celer na kostičky. Smíchali jsme přísady do omáčky. Dobře jsme rozehřáli olej a opékali maso, nejméně 20 vteřin, aby změnilo barvu. Vyjmuli, na druhé pánvi rozehřáli 1 lžíci oleje a opekli na prudkém ohni cibuli a celer asi 1 minutu.
Zalili jsme připravenou směsí na omáčku, zamíchali a nechali povařit. Nakonec jsme přidali okapané maso a zlehka promíchali. Ihned jsme podávali.
Přílohy: celozrnný chléb nebo bílé pečivo
Recept
Biftek pikantně marinovaný
Pro 4 osoby:
4 pštrosí bifteky
3 lžíce oleje do marinády
olej na opékání
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička hořčice
3 lžíce sladké smetany (na šlehání)
1 lžíce petrželky (nadrobno nasekaná)
1 lžíce cibule (nadrobno nasekaná)
½ lžičky sladké mleté papriky
¼ lžičky kari koření
½ lžičky sójové omáčky
½ lžičky soli
Postup:
Uvedené potraviny a koření na marinádu jsme smíchali dohromady. Připravené bifteky jsme jen lehce naklepali, potřeli marinádou a nechali 2-4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení jsme obraceli. Bifteky jsme pak opékali na pánvi s rozehřátým olejem nebo na grilu – roštu.
Příloha: česnekový chléb a zeleninový salát
Recept
Jehla ze pštrosího masa marinovaná koňakem
Pro 4 osoby:
300 g pštrosího masa (steaky)
300 g krůtích prsíček
120 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
střik tabasca
4 lžíce koňaku
1 lžíce provensálského koření
½ citronu
1 menší žlutá paprika
1 menší zelená paprika
sůl
Postup:
Maso jsme nakrájeli na kostky 3-4 cm velké. Slaninu nakrájeli na silnější plátky, papriku jsme nakrájeli na stejně velké kostky. Z oleje, tabasca, koňaku, provensálského koření a soli a citronové šťávy jsme vytvořili marinádu. Maso v misce marinádou zalili a nechali v chladničce odležet. Během marinování jsme promíchali.
Pak jsme maso střídavě napichovali s paprikou a slaninou na jehlu. Vkládali na rošt do zahřátého grilu. Během úpravy jsme obraceli, případně potřeli zbylou marinádou.
Jako přílohu jsme servírovali chléb a zeleninový salát.
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 8. 1. 2007 v 17:48