Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Jak zhubnout a být štíhlá - Pilates cvičení na míči

Jak zhubnout a být štíhlá - Pilates cvičení na míči Jak zhubnout a být štíhlá - Pilates cvičení na míči. Chcete mít pevnou štíhlou postavu, ale bojíte se, že posilováním se vám nežádoucím způsobem zvýrazní vaše problémové partie? Pak doporučujeme cvičení na míči Pilates ...

Otevření stálé Galerie Jana Saudka

Otevření stálé Galerie Jana Saudka Novinky: Otevření stálé Galerie Jana Saudka - Nejznámější žijící český fotograf se navždy stane vyhledávaným pražským koloritem! Od středy 17. ledna 2007 bude nejen pro milovníky, ale i pro ty, co Jana Saudka coby ...

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA Móda a trendy na TopŽena.cz : QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA 2007 ZDARMA. Podzimní a zimní trendy 2007 z nového hlavního katalogu ... Rubrika: Móda a trendy na topzena.cz ...

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy Žena a život na TopŽena.cz: časopis pro ženy - Žena a život: Žena a život je jedinečný lifestylový dámský časopis, který je určen mladým moderním ženám ...

Roštěnky, biftek recepty

Roštěnky, biftek recepty

Zobrazeno 35424x

přátelům

Roštěnky, biftek - recepty. Roštěnky po provensálsku, Ramsteak s červenou cibulí, Hovězí medailonky s datlemi, T- bone steak s houbami a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Roštěnky, biftek - recepty zde

 
Recepty: Roštěnky po provensálsku

Pro 4 osoby:
4 vyšší roštěnky po 200 g
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
125 ml masového vývaru
2 najemno nasekané sardelové řezy
20 g vypeckovaných černých oliv
40 g ledově vychlazeného másla
1 stonek tymiánu
Postup:
Oloupaný česnek jsme rozmačkali a smíchali s tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí jsme potřeli naklepané a na okrajích naříznuté roštěnky. Ty jsme osmahli na oleji pěkně dozlatova a hotové jsme je zabalili do alobalu.
Tuk z pánve jsme slili, přidali víno, vývar a sardelové řezy a směs vařili tak dlouho, až se tekutina odpařila asi na polovinu.
Do šťávy jsme přidali olivy a vše společně prohřáli. Pak jsme přidali ještě máslo a posypali tymiánem. Podávali jsme samozřejmě s roštěnkami a přílohou. Může to být rýže, ale i špagety, popřípadě bageta.


Recepty: Ramsteak s červenou cibulí
Pro 4 osoby:
4 ramsteaky po 200 g (plátky z konce nízkého roštěnce)
2 větší červené cibule
400 ml červeného vína
2 lžíce balzámového octa
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g vychlazeného másla
Postup:
Cbuli jsme očistili rozpůlili a nakrájeli na jemné plátky. Vložili jsme je do hrnce a přidali víno a ocet. Vše jsme společně prudce svařili, až se tekutina téměř odpařila.
Na pánvi jsme na rozehřátém oleji opekli maso. Hotové jsme je zabalili do alobalu a ponechali v teple.
Do uvolněné pánve jsme přidali cibulku, máslo a vše pečlivě promíchali. Podle chuti jsme ještě omáčku dokořenili solí a podávali s teplým masem.


Recepty:Hovězí medailonky s datlemi
Pro 4 osoby:
8 plátků ze špičky svíčkové (po cca 90 g)
8 datlí
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
8 plátků modrého plísňového sýra a camembertu
5 lžic madeiry
5 lžic masového vývaru
Postup:
Medailonky jsme osolili, opepřili a z každé stany pečlivě opekli 1 - 2 minuty na rozehřátém oleji.
Každý kousek masa jsme obložili datlí a sýry. Pánev jsme přikryli poklicí a asi minutu vše opékali, až se sýr roztavil.
Maso jsme upravili na talíře. Výpečky na pánvi jsme zředili madeirou a vývarem. Vše jsme pečlivě promíchali a povařili. Touto šťávou jsme polili medailonky a podávali.
 
 
Recepty: T- bone steak s houbami
Pro 4 osoby:
2 T-bone steaky po 500 g
1 cibule
400 g hub šitaké
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
50 g hovězího morku
2 lžíce plnotučné hořčice
4 cl koňaku
100 ml smetany na šlehání
2 lžíce sekané petrželky

Postup:
Očištěnou cibuli jsme nakrájeli na kostičky a houby na plátky. Maso jsme osolili, opepřili a z každé strany prudce 2 minuty pekli na rozehřátém oleji.
Pak jsme teplotu snížili a maso dopékali pomaleji asi 6 - 8 minut.  Teplé jsme je zabalili do alobalu.
V další pánvi jsme rozehřáli pokrájený morek a podusili na něm cibuli a houby. Směs jsme osolili a opepřili.
Tuk z masa jsme slili a do výpeku přidali cibuli s houbami. Dochutili jsme hořčicí, koňakem a smetanou. Vše jsme krátce povařili, přimíchali petrželku a podávali s masem a přílohou podle vašeho vkusu.


Recepty: Francouzský biftek
Pro 4 osoby:
4 dobře odleželé špalíčky hovězí svíčkové po cca 200 g
po 1 lžíci černého a bílého pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce oleje
sůl
4 cl koňaku
20 g másla
250 ml smetany ke šlehání

Postup:
Oba druhy pepře i nové koření jsme nahrubo roztloukli a nasypali na prkénko. Ve směsi jsme pak obalili maso z obou stran.
Pak jsme rozehřáli v těžké pánvi olej, ve kterém jsme maso z obou stran opekli. Stačí 1 minutu z každé strany.
Když byly bifteky opečené, snížili jsme teplotu a maso dopékali ještě 2-4 minuty podle toho, jaký stupeň propečení připravujeme. Hotové maso jsme osolili.
Propečené bifteky jsme nechali chvilku odpočinout a zabalili je do alobalu, aby zůstaly teplé. Z pánve jsme slili tuk a rozehřáli ji na nejvyšší stupeň.
Pak jsme připravili omáčku. Přípečky jsme rozředili koňakem, přidali máslo a smetanu a vše dobře promíchali. Omáčku jsme odpařili až zhoustla. Hotovou jsme ji ještě přisolili.
Bifteky jsme upravili na talíře, přelili omáčkou a podávali s opékanými bramborami nebo bramborovými kroketami, vhodné jsou i hranolky.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 22. 12. 2006 v 07:30

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ...

Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ...
Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ... ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - Přichází měsíc mlhy, chladného a nevlídného počasí, mrazů a plískanic. Příroda se připravuje ...

Vánoční dekorace: Vánoční aranžmá vánoční hvězdy (známé také jako poinsettie)

Vánoční dekorace:  Vánoční aranžmá vánoční hvězdy (známé také jako poinsettie)
Vánoční inspirace, dekorace, aranžmá pro váš domov - Vánoční aranžmá vánoční hvězdy (známé také jako poinsettie) - Rostlinu poinsettii, Euphorbia pulcherrima, musíme hledat až v daleké Latinské Americe ...

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně
Silvestrovské recepty super recepty z české a světové kuchyně. Recepty Silvestrovské houbáčky, Silvestrovská prasátka, Silvestrovské Sýrové tyčky, Slané tvarohové ruličky a další super silvestrovské recepty.
Hobbyzahrada.cz