Studené recepty - studená kuchyně
Zobrazeno 31804x
Studené recepty - studená kuchyně. Ježek z mletého masa, Drůbeží roláda, Vepřová roláda, Taštičky plněné masovou fáší, Drůbeží směs Rychlovka a dašlí recepty.
Vaše recepty:
Studené recepty - studená kuchyně
Recepty:
Drůbeží směs Rychlovka
Pro 4 osoby:
200 g kuřecích prsou
200 g vepřové kýty
3 lžičky grilovací nebo steakové směsi koření
1/2 červené, zelené (žluté - oranžové) papriky
1 střední cibule
200 g čerstvých žampiónů
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce kečupu (1 ostrý, 1 jemný)
Postup:
Při přípravě této směsi platí, že na rozpálený tuk na pánvi musí postupně přicházet k osmažení suroviny podle své „tuhosti“.
První jsme tedy restovali papriky upravené na proužky, pak cibuli nakrájenou na kostičky, po té jsme přidali masové kousky a nakonec žampióny krájené přibližně na čtvrtky .Vše jsme pak zastříkli sojovou omáčkou a přidali kečup.
Pro silnější povahy doporučujeme přidat ještě na špičku nože chilli.
Recepty:
Taštičky plněné masovou fáší
Na 15 kousků:
350 g listového těsta
150 g mletého masa
sůl
čerstvě mletý pepř
sladká paprika
3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
Postup:
Nejprve jsme si připravili masovou směs. Promíchali jsme mleté maso a koření společně se sladkou paprikou a rozdrceným česnekem. Na závěr jsme přidali i majoránku.
Tuto relativně tuhou směs jsme pak po lžičkách vkládali na jednotlivé výřezy z listového těsta. Přitiskli jsme okraje, potřeli rozšlehaným vejcem a upekli v troubě. Jsou hotové během deseti minut při 200° C.
Z listového těsta můžete vyrábět různé tvary. Ideální je však použít tvořítko, které vám zaručí pravidelnost a úhlednost vašich taštiček. Tato tvořítka jsou různých velikostí, pro všechny však platí, že vroubkovaný okraj je dobré před použitím namočit, těsto se vám na něj potom nebude lepit.
Recepty:
Vepřová roláda
Na cca 15 kousků:
500 g vepřové kýty
200 g mletého masa
sůl
čerstvě mletý pepř
1 vejce
1 lžička sladké papriky
100 g anglické slaniny
1,5 nožičky párku
Postup:
Osolené a opepřené maso jsme rozložili na alobalu do plátu, který jsme pokryli nejprve plátky anglické slaniny a pak nádivkou z mletého masa, vejce a koření. Na závěr jsme doprostřed umístili uzeninu. Roládu jsme pevně smotali a utáhli alobalem, ve kterém jsme ji také pekli při cca 200° C.
Dobrá rada:
Párek můžete obměnit třeba například za kyselou okurku nebo natvrdo vařené vejce, záleží na vaší fantazii a chuti.
Recepty:
Drůbeží roláda
Na cca 15 kousků:
500 g kuřecích nebo krůtích prsou
1 středně velká cibule
sůl
pepř
1 malá konzerva Bonduelle zeleniny Mexiko
2 vejce
2 lžíce oleje
1,5 nožičky spišského nebo debrecínského párku
Postup:
Maso jsme rozřízli do plátu, osolili, opepřili a uložili na silnější alobal. Pak jsme se věnovali náplni. Cibulku jsme nadrobno nasekali, osmahli na oleji a umíchali na ní dvě vejce. Přidali jsme zeleninu, osolili, opepřili. Nádivku jsme rozložili na maso a nakonec na ni urovnali párky. Maso jsme zavinuli a přitáhli alobalem, ve kterém jsme roládku pekli při teplotě 200° C.
Recepty:
Ježek z mletého masa
Na cca 20 kousků:
500 g mletého masa
2 vejce
20 g gyros koření (cca půl sáčku)
4 stroužky česneku
1/2 středně velké cibule
dresink podle vlastního výběru
Postup:
Maso jsme smíchali s předepsanými přísadami. Lžící jsme oddělovali přibližně stejné kousky, které jsme vlhkými prsty, aby se maso na ně nelepilo, tvarovali do šišek na špejle se zostřeným koncem. Takto upravené maso jsme jemně poprášili moukou a upekli ve fritéze. Můžete však použít docela dobře i větší a hlubší pánev.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 21. 12. 2006 v 07:21