Vepřová krkovička pečená s masitou vůní
Zobrazeno 14423x
Recept vepřová krkovička pečená. Porce vepřové krkovičky s kostí, podlitá přírodní, tukem lesklou šťávou. Maso je šťavnaté a přiměřeně měkké.
Vepřová krkovička pečená s masitou vůní - recept pro 5 porcí
Potřebujeme: vepřovou krkovici s kostí 1000g, sůl 30g, kmín 2g, pitnou vodu 0,5l, hladkou mouku 20g
Postup:
Z vepřové krkovice odsekneme častečně obratlové kosti, aby swe maso lépe porcovalo. Krkovici opláchneme, osolíme a okmínujeme.
Kosti opláchneme, nasekáme na menší části a rozložíme na pekáč, na ně položíme maso, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme do zlatova.
Jakmile je maso do zlatova, maso vyndáme a šťávu vydusíme na tuk. Pak zaprášíme moukou a to i kostmi osmahneme. Zalijeme vodou a vše rozmícháme a dobře provažíme. Po převažení přecedíme přes hustý cedník do nového hrnce, dosolíme a necháme na okraji sporáku stát, až tuk vystoupí na povrch.
Přílohy: brambory, houskové nebo bramborové knedlíky, zelí
Top recepty na gril
kategorie: Dobré rady a nápady
Vaše autorské recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz a získat pěkné tričko.
Parametry podkladů: text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 25. 4. 2014 v 09:30