Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.

PR články a jejich umístnění trvale

PR články a jejich umístnění trvale PR články trvalé umístnění na Hobbyzahrada.cz nebo Topzena.cz. Články jsou nejefektivnějších nástroj, jak vylepšit pozici vaše webu.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků)

Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků) Orchidea Phalaenopsis - pěstování orchidejí (rady odborníků). Orchidea Phalaenopsis - jak pěstovat orchideje doma. Orchidee rodu phalaenosis - pěstování v panelákovém bytě ...

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování Dracena, Draceny Marginata (Dracaena marginata) a její pěstování, choroby, ošetřování, druhy draceny. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri, Florida Beauty, Gold Dust Dracaena ...

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda. Recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, ...

Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis)

Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis) Zahrada, zahradní architektura na Topžena.cz : Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis) - Odrůdy: Dnes existuje okolo 50 druhů Phalaenopsis. Phalaenopsis amabilis má bílé květy, Phalaenopsis violacea ...

Pečení na Mikuláše - recepty

Pečení na Mikuláše - recepty

Zobrazeno 19267x

přátelům

Mikulášské pečení - recepty. Lanýžky s mandlemi, Nugátové pralinky, Jemné karamelky, Mozartovy kuličky a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Mikulášské pečení - recepty zde

 
 
Recept - Lanýžky s mandlemi
Suroviny:
125 g másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
1 lžíce ovocného cukru
250 g hořké čokolády
5 lžic mandlového likéru
mandle
bílá čokoláda
Postup:

Nejprve jsme do mísy nastrouhali máslo, klidně ho vezměte rovnou z lednicem, bude se vám s ním lépe pracovat. Nasypali jsme na něj oba cukry a vyšlehali do pěny ručním šlehačem zapnutým na nejvyšší obrátky. Do ní pak už jen zbylo přidat hořkou čokoládu, strouhanou na velkých očích a mandlový likér.
Hmotou na lanýžky jsme naplnili sáček s hladkou zdobičkou a nastříkali ji na pečícím papíru na malé kopečky. To, že nebyly všechny stejné a kulaté, nás nechalo absolutně v klidu. U lanýžků se s tím nepočítá. Ještě jsme do nich vtiskli nasekané proužky z několika mandlí – byly samozřejmě opražené. A pak už mohla tahle dobrota chladnout.
Ve vodní lázni jsme rozpustili 200 g hořké čokolády s trochou smetany a nechali ji trochu vychladnout. Ne ale moc, aby zůstala tekutá. Vychladlé cukroví jsme do ní ponořili a ozdobili bílou nastrouhanou čokoládou. Kdybychom si chtěli celý postup zjednodušit, mohli jsme použít polevu kupovanou.
 
Recept - Nugátové pralinky
Suroviny:
120 ml smetany ke šlehání
250 g čokolády na vaření
150 g oříškové nugety
40 g másla
led
moučkový cukr
Postup:
Smetanu jsme nalili do hrnce a přivedli k varu, rychle jsme do ní vložili nalámanou čokoládu na vaření a rozpustili ji. Ani na chvilku jsme nepřestali míchat, aby smetana příliš nevypěnila. Pak jsme hrnec sundali z plotny.
Oříškovou nugetu jsme vmíchali do smetany a hrnec posadili do mísy naplněné ledem – to, aby pralinky lépe tuhly. V této chvíli přišel ke slovu ponorný šlehač – zpracovávali jsme jím hmotu tak dlouho až byla studená a nepěnila.
Pak jsme jí naplnili sáček s vroubkovanou zdobičkou a nastříkali do papírových košíčků. Nakonec už zbývalo jen poprášit pralinky moučkovým cukrem.
 
 
Recept - Jemné karamelky
Suroviny:
165 g cukru
15 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání
75 g marcipánu
85 g pražených mandlí
50 g hořké čokolády
Postup:
Cukr jsme rozpustili za stálého míchání na pánvi. Když byl hnědý, sundali jsme ho z plotny a přišlehali jsme do něj máslo a 3 lžíce smetany. Pak jsme směs opět trochu zahřáli.
Přišla řada na marcipán. Přimíchali jsme ho  a vzniklou hmotu natřeli na máslem vymazaný plech. Vrstva by měla být vysoká asi 1 cm. Měli jsme volno, než vše pořádně vychladlo. Pak už jsme jen vykrojili pravoúhelníčky velké zhruba 1 x 3 cm.
Nakonec stačilo rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu se zbytkem smetany, karamelky do ní namočit a poprášit kakaem.
 
 
Recept - Mozartovy kuličky
Suroviny:
200 g oříškového nugátu
200 g marcipánu
2 lžíce griotky (třešňovice)
10 g pistáciových ořechů
125 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
čokoládová poleva
Postup:
Nugát bylo třeba pokrájet na malé kousky – ne víc než centimetrové. Ty se už pak snadno vytvarují do kuliček a dají vychladit do lednice.
Pistácie jsme posekali úplně najemno, moučkový cukr prosáli a hladce utřeli z marcipánem a griotkou. Z těsta jsme vyváleli asi 2 cm silný válec, z něhož jsme pokrájeli tolik kousků, kolik nám v lednici chladlo kuliček.
Pak už byla hračka udělat z kousků na vále posypaném moučkovým cukrem placičky. Tak velké, aby se do každé z nich vešla jedna nugátová kulička. Okraje jsme pevně přitiskli a vytvarovali dokulata.
Čokoládovou polevu jsme rozpustili dle návodu, namočili do ní pomocí dvou vidliček kuličky a opatrně je položili schnout. Protože jsme je nechtěli mít otlačené, umístili jsme je na mřížku. Pokud žádnou vhodnou nemáte, nechte kuličky na prkénku a často je otáčejte. Nakonec jsme je zabalili do celofánu, uzavřeli do sklenice a schovali do chladna, aby si odpočinuly a mlsné jazyky je nesnědly dřív, než jim je předložíme.Dárky od Mikuláše s vůní perníku

Bonbóny, to jsou přesně ty maličkosti, které dělají Mikuláše tím pravým svátkem. Všichni známe svoje ratolesti a víme, co na ně platí. A tak s námi zkuste následující „mňamky“. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
 
 
Recept - Lanýžky s mandlemi
Suroviny:
125 g másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
1 lžíce ovocného cukru
250 g hořké čokolády
5 lžic mandlového likéru
mandle
bílá čokoláda
Postup:
Nejprve jsme do mísy nastrouhali máslo, klidně ho vezměte rovnou z lednicem, bude se vám s ním lépe pracovat. Nasypali jsme na něj oba cukry a vyšlehali do pěny ručním šlehačem zapnutým na nejvyšší obrátky. Do ní pak už jen zbylo přidat hořkou čokoládu, strouhanou na velkých očích a mandlový likér.
Hmotou na lanýžky jsme naplnili sáček s hladkou zdobičkou a nastříkali ji na pečícím papíru na malé kopečky. To, že nebyly všechny stejné a kulaté, nás nechalo absolutně v klidu. U lanýžků se s tím nepočítá. Ještě jsme do nich vtiskli nasekané proužky z několika mandlí – byly samozřejmě opražené. A pak už mohla tahle dobrota chladnout.
Ve vodní lázni jsme rozpustili 200 g hořké čokolády s trochou smetany a nechali ji trochu vychladnout. Ne ale moc, aby zůstala tekutá. Vychladlé cukroví jsme do ní ponořili a ozdobili bílou nastrouhanou čokoládou. Kdybychom si chtěli celý postup zjednodušit, mohli jsme použít polevu kupovanou.
 
Recept - Nugátové pralinky
Suroviny:
120 ml smetany ke šlehání
250 g čokolády na vaření
150 g oříškové nugety
40 g másla
led
moučkový cukr
Postup:
Smetanu jsme nalili do hrnce a přivedli k varu, rychle jsme do ní vložili nalámanou čokoládu na vaření a rozpustili ji. Ani na chvilku jsme nepřestali míchat, aby smetana příliš nevypěnila. Pak jsme hrnec sundali z plotny.
Oříškovou nugetu jsme vmíchali do smetany a hrnec posadili do mísy naplněné ledem – to, aby pralinky lépe tuhly. V této chvíli přišel ke slovu ponorný šlehač – zpracovávali jsme jím hmotu tak dlouho až byla studená a nepěnila.
Pak jsme jí naplnili sáček s vroubkovanou zdobičkou a nastříkali do papírových košíčků. Nakonec už zbývalo jen poprášit pralinky moučkovým cukrem.
 
 
Recept - Jemné karamelky
Suroviny:
165 g cukru
15 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání
75 g marcipánu
85 g pražených mandlí
50 g hořké čokolády
Postup:
Cukr jsme rozpustili za stálého míchání na pánvi. Když byl hnědý, sundali jsme ho z plotny a přišlehali jsme do něj máslo a 3 lžíce smetany. Pak jsme směs opět trochu zahřáli.
Přišla řada na marcipán. Přimíchali jsme ho  a vzniklou hmotu natřeli na máslem vymazaný plech. Vrstva by měla být vysoká asi 1 cm. Měli jsme volno, než vše pořádně vychladlo. Pak už jsme jen vykrojili pravoúhelníčky velké zhruba 1 x 3 cm.
Nakonec stačilo rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu se zbytkem smetany, karamelky do ní namočit a poprášit kakaem.
 
 
Recept - Mozartovy kuličky

Suroviny:
200 g oříškového nugátu
200 g marcipánu
2 lžíce griotky (třešňovice)
10 g pistáciových ořechů
125 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
čokoládová poleva
Postup:
Nugát bylo třeba pokrájet na malé kousky – ne víc než centimetrové. Ty se už pak snadno vytvarují do kuliček a dají vychladit do lednice.
Pistácie jsme posekali úplně najemno, moučkový cukr prosáli a hladce utřeli z marcipánem a griotkou. Z těsta jsme vyváleli asi 2 cm silný válec, z něhož jsme pokrájeli tolik kousků, kolik nám v lednici chladlo kuliček.
Pak už byla hračka udělat z kousků na vále posypaném moučkovým cukrem placičky. Tak velké, aby se do každé z nich vešla jedna nugátová kulička. Okraje jsme pevně přitiskli a vytvarovali dokulata.
Čokoládovou polevu jsme rozpustili dle návodu, namočili do ní pomocí dvou vidliček kuličky a opatrně je položili schnout. Protože jsme je nechtěli mít otlačené, umístili jsme je na mřížku. Pokud žádnou vhodnou nemáte, nechte kuličky na prkénku a často je otáčejte. Nakonec jsme je zabalili do celofánu, uzavřeli do sklenice a schovali do chladna, aby si odpočinuly a mlsné jazyky je nesnědly dřív, než jim je předložíme.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 4. 12. 2006 v 08:14

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Holky za volantem, nebojte se

Holky za volantem, nebojte se
Holky za volantem - Není to tak dávno, co byla žena za volantem trošku exotickou podívanou. Dnes jsou řidičky naprostou samozřejmostí (i když názor chlapů, že ženská za volant nepatří, se bohužel nezměnil – tedy pokud ...

Pozor na oči při práci s počítačem

Pozor na oči při práci s počítačem
Top aktuálně na Topžena.cz : Pozor na oči při práci s počítačem - Pokud pracujete s počítačem ať už v práci nebo doma, pamatujte, že kromě páteře jsou nejvíce zatěžovány vaše oči. Dívání se po dlouho dobu na monitor počítače může způsobit únavu očí.

100 tipů, jak omládnout

100 tipů, jak omládnout
Zdraví - životní styl: 100 tipů, jak omládnout. Upravte svůj životní styl a stravovací návyky a již za 30 dní pocítíte první pozitivní změny - pružnější a pevnější pleť a kvalitnější vlasy, dobře fungující metabolismus,...!

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání
Diety a hubnutí na Topžena.cz : GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání - Máte pocit, že byste měli zhubnout či udělat něco se svým zdravím? GI dieta není hladovka ani omezování. Je to dlouhodobá úprava jídelníčku ...

Dost bylo bolení hlavy a migrénám!

Dost bylo bolení hlavy a migrénám!
Zdraví na TopŽena.cz : Dost bylo bolení hlavy a migrénám! - Trápí vás opakovaně migréna a bolesti hlavy? Vyzkoušeli jste už několik léků a preparátů, a stále nic nezabírá? Možná je tady pro vás řešení: ...
Hobbyzahrada.cz