Grilování na vodním grilu - zdravé grilování

Zobrazeno 25896x
Grilování na vodním grilu probíhá ve směsi horkého vzduchu, dýmu a především vodní páry. Grilovat je možné i za nepříznivého počasí, neboť konstrukce grilu zamezuje ochlazování pokrmu větrem.
Grilování na vodním grilu
- zdravé grilování
Grilování na vodním grilu probíhá ve směsi horkého vzduchu, dýmu a především vodní páry.
Grilovat je možné i za nepříznivého počasí, neboť konstrukce grilu zamezuje ochlazování pokrmu větrem.
Vodní pára
Horký vzduch prosycený vodními parami a aromatizovaný kouřem z hořícího dřeva působí na grilovaný pokrm rovnoměrně ze všech stran. To s sebou přináší několik výhod:
Grilované maso se po celém povrchu "zatáhne" najednou a zůstává šťavnaté, křupavé a velice chutné.
Nedochází k připalování pokrmu. Rošt se pak mnohem lépe čistí.
Maso není třeba otáčet.
Doba grilování pokrmů
Párky 10 minut
Steaky 10–20 minut
Ryby 20–40 minut
Kuřata 1,5 hodiny
Větší porce vyžaduje delší tepelnou úpravu. Podrobný návod ke grilování je součástí dodávky.
Palivo
Nejvhodnější je suché dřevo z listnatých stromů (nejlépe ovocných). Není nutné kupovat dřevěné uhlí.
Spotřeba paliva je zcela minimální.
Více o vodním grilu na www.a-z-obchod.cz
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 8. 5. 2008 v 21:52