Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde III.

Zobrazeno 24804x
Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde III. - Velikonoční dort - recept Mazanec - recept Marcipánová vajíčka - recept Kaštanová vajíčka a další recepty.
Vaše recepty:
Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde III.
Velikonoční dort - velikonoční recept
Ingredience: 140 g másla, 140 g moučkového cukru, 140 g loupaných strouhaných mandlí, 70 g polohrubé mouky, sníh ze 3 bílků, 1/2 prášku do pečiva
Na slepení: zavařenina
Poleva: 3 žloutky, 150-200 g moučkového cukru, kokosová moučka, velikonoční cukrová, čokoládová nebo želé vajíčka
Postup přípravy: Máslo utřeme s cukrem, přidáme strouhané mandle s moukou a práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce zabalíme pevný sníh z bílků. Těsto nalijeme do menší dortové formy (vymazané tukem a vysypané kokosem nebo strouhankou). Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý dort vyjmeme z formy, podélně rozřízneme - možno i 2 x a namažeme zavařeninou. Znovu složíme a celý dort polijeme žloutkovou polevou. Než poleva ztuhne posypeme kokosem a zdobíme bonbony - vajíčky. Nejlepší jsou želé vajíčka protože jsou barevná. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy a zdobíme před podáváním šlehačkou.
Mazanec - velikonoční recept
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlových lupínků, 1 vanilový cukr, špetka soli, vejce
Postup přípravy: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujeme kynuté těsto. Vmícháme rozinky a necháme hodinu kynout. Potom z těsta uděláme bochník a dáme ho na vymazaný plech. Opět necháme vykynout. Potom povrch bochníku nakrojíme do kríže, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a upečeme.
Marcipánová vajíčka - velikonoční recept
Ingredience: 200 g moučkového cukru, 200 g sušeného polotučného mléka, 30 g ztuženého tuku, 1 lžíce medu, sušené švestky a meruňky, kakaový prášek, strouhaný kokos, mleté ořechy
Postup přípravy: Cukr prosijeme do mísy, smícháme s mlékem, tukem a medem. Vypracujeme hmotu, která se bude podobat plastelíně. Nachystáme kousky sušeného ovoce a vlhkýma rukama každý kousek ovoce zabalíme do těsta. Utvoříme kuličky podobné vajíčkům a obalíme je v kokosu, kakau nebo strouhaných oříšcích. Necháme v chladnu odležet. Z těsta můžeme modelovat nejen vajíčka, ale třeba zvířátka nebo jiné tvary.
Kaštanová vajíčka - velikonoční recept
Ingredience: 500 g hladké mouky, 300 g tuku, 200 g práškového cukru, 100 g mletých ořechů, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr, kůra a šťáva z 1 citronu, rybízový džem, 1 čokoláda "Ledové kaštany"
Postup přípravy: Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme. Vychladlá vajíčka spojujeme po dvou džemem. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a vajíčka potřeme. Ozdobíme ještě před ztuhnutím drobnými barevnými kuličkami.
Jidáše - velikonoční recept
Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 100 g tuku, 50 g cukru, 1/4 litru mléka, 1 kostka droždí, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru, rozinky, mandle
Postup přípravy: Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné těsto a přidáme rozinky nebo mandle. Necháme kynout.
Vykrajujeme kousky těsta, rukou uděláme válečky a stáčíme do tvarů. Potřeme bílky a pečeme v troubě do růžova. Při podávání mažeme medem.
Ořechový beránek - velikonoční recept
Ingredience: 90 g másla, 170 g moučkového cukru, 3 vejce, 60 g mletých ořechů, 170 g polohrubé mouky, 6 lžic mléka, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, zlehka přimícháme oříšky, mléko, mouku s práškem do pečiva, nakonec zamícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut. Po upečení beránka vyklopíme a necháme vystydnout. Můžeme ho polít polevou nebo stačí jen pocukrovat.
Blog MIX http://ivetak.blog.cz/0704
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 17. 3. 2008 v 11:24