Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde II.

Zobrazeno 21800x
Velikonoční recepty - nejlepší recepty Beránek třený, Beránek piškotový, Beránek tvarohový, Beránek dia z perníkového těsta a další recepty.
Vaše recepty:
Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde II.
Velikonoční recept: Beránek třený
4 vejce, 160 g rostlinného tuku flora, 160 g cukru, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/8 l mléka, rozinky, sekané restované mandle rostlinný tuk na vymazání formy, strouhaný kokos, čokoládová poleva
Vejce, tuk a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přidáme rozinky a polovinu mandlí. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Vlijeme těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.
Velikonoční recept: Beránek piškotový
4 vejce, 120 g moučkového cukru, 140 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, rostlinný tuk flora a hrubá mouka na formu
Žloutky třeme s polovinou dávky cukru, přidáme vařící vodu a ušleháme v lehkou, hustou pěnu. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přisypeme zbývající cukr a ušleháme dohusta. Sníh lehce vmícháme do žloutkové pěny současně s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Vymíchané těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na beránky a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka posypeme moučkovým cukrem.
Velikonoční recept: Beránek tvarohový
4 vejce, 120 g rostlinného tuku flora, 180 g cukru, 1 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g tvarohu, 50 g ořechů, 60 g hrubé mouky, 50 g rozinek, 50 g čokolády
rostlinný tuk a hrubá mouka na formu
Žloutky, moučkový a vanilkový cukr a tuk umícháme do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, mleté ořechy, tuhý sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky, posekanou čokoládu a mleté ořechy a zlehka promícháme. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka posypeme moučkovým cukrem.
Velikonoční recept: Beránek dia z perníkového těsta
150 g polohrubé mouky, 150 g mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vejce, 1 lžička kakaa, 1 lžíce rostlinného oleje (např. olivového), 1 l mléka, umělé sladidlo dia čokoláda, 100 % tuk (např. Flora na smažení)
Umícháme vejce s umělým sladidlem a medem, přidáme kakao a po troškách mouku s práškem do perníku, ořechy a vlažné mléko. Nakonec přidáme olej. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka polijeme polevou připravenou z dia čokolády a 100 % tuku.
Velikonoční recept: Beránek slaný - velikonoční nádivka
6 vajec, 6 rohlíků, 600 g uzeného masa, kopřivy, 50 g rostlinného tuku flora, mléko, sůl
Uzené maso uvaříme a pokrájíme na drobné kostičky. Nakrájené rohlíky zvlhčíme mlékem, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, nasekané kopřivy a tuhý sníh z bílků. Zpracované těsto vlijeme do vymaštěné formy na beránka a upečeme.
Velikonoční recept: Velikonoční mazanec
220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g droždí, 1,5 dl mléka, 1 vanilkový cukr
Droždí promícháme s trochou cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a 1 lžíci mouky, rozmícháme a necháme vykynout. Tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom přidáme mouku, kvásek, vanilkový cukr, osolíme a vlažným mlékem zaděláme těsto. Propracováváme, dokud se těsto nepřestane lepit na vál. Přidáme omyté a okapané rozinky a část spařených mandlí. Zapracujeme do těsta a těsto přeložíme do mísy, poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout. Při kynutí 2x promísíme. Z vykynulého těsta vytvoříme bochánek, který necháme na pomaštěném plechu ještě vykynout, pak jej potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme zbytkem mandlí a mělce nařízneme do kříže (můžeme i nastřihnout nůžkami). Pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Velikonoční recepty - vše, co jsem našla http://blbacukrovka.blog.cz/0711/velikonocni-recepty
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 17. 3. 2008 v 10:39