Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Těhotenství: správná výživa v těhotenství

Těhotenství: správná výživa v těhotenství Těhotenství. Správná výživa v těhotenství. Celkové ozdravění jídelníčku, by ženy měly myslet už před plánovaným otěhotněním a přirozeným způsobem připravit organismus. Dvojnásob to platí, pokud je trápí nadváha.

Otevření stálé Galerie Jana Saudka

Otevření stálé Galerie Jana Saudka Novinky: Otevření stálé Galerie Jana Saudka - Nejznámější žijící český fotograf se navždy stane vyhledávaným pražským koloritem! Od středy 17. ledna 2007 bude nejen pro milovníky, ale i pro ty, co Jana Saudka coby ...

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování Dracena, Draceny Marginata (Dracaena marginata) a její pěstování, choroby, ošetřování, druhy draceny. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri, Florida Beauty, Gold Dust Dracaena ...

Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ...

Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ... Diety a hubnutí na www.topzena.cz : Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ... Jak zhubnout: Bodyforming, posilování a strečink pro plnoštíhlé ženy, Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu ...

Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde I.

Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde I.

Zobrazeno 30538x

přátelům

Velikonoční recepty - nejlepší recepty. Recept Velikonoční perníčky, Velikonoční pletánky recept Velikonoční mazanec a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Velikonoční recepty - nejlepší recepty zde I.

Velikonoční recepty:
'Velikonoční perníčky

2 lžíce medu, 0.5-1dl mléka dle potřeby, 30g másla, 1/2kg hladké mouky, 1/4kg mletého cukru, 1 lžička sody, 2 lžičky perníkového koření, 1 citrón, 2 vajíčka. Perníkové koření: 1 lžička mleté skořice, špetka mletého pepře, 15 hřebíčků, špetka fenyklu, špetka anýzu, 7 zrnek nového koření, 1 hvězdička badyánu.
Vše zpracujte na tuhé těsto a nechejte v igelitovém sáčku v ledničce asi 1 týden. Poté na vále rozvalte na sílu 3-4 mm. Vykrajujte tvary a upečte ve středně teplé troubě na vymazaném plechu. Ještě teplé potřete rozšlehaným vejcem. Zdobte polevou v igelitovém sáčku, kterému ustřihněte roh asi 1 mm.


Velikonoční recepty:
Velikonoční pletánky

Těsto: Buchty Dr. Oetker, 3 polévkové lžíce rumu, 1 vejce, 260 ml vlažné vody, 12 polévkových lžic oleje. Na posypání: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 balení vanilínového cukru.
Směs na přípravu buchet smíchejte s přibaleným droždím a přidejte ostatní suroviny na těsto. Vypracujte hladké těsto, které nechejte 45 minut vykynout. Z těsta vyválejte válečky asi 12 cm dlouhé, které vždy po třech spleťte do copánku. Upletené copánky sma.te v dostatečném mno.ství horkého tuku po obou stranách. Po smažení položte na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Smíchejte moučkový cukr s vanilínovým cukrem a je.tě teplé pletánky ve směsi obalte.


Velikonoční recepty:
Velikonoční celta z Katovic

500g hladké mouky, sůl, 150g cukru, 150g másla, 1 vejce, 3 žloutky, vanilkový cukr, 40g droždí, citrónová kůra, 2-2,5 dl smetany, sníh ze 3 bílků, 300g sušených švestek, 50g perníku, máslo na polití.
Z velikonoční kuchyně - Mouku mírně osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce, žloutky, vanilku, kvásek, strouhanou citrónovou kůru a smetanou zaděláme těsto, které vyválíme. Placku položíme na vymaštěný plech, potřeme ji sněhem z bílků a posypeme předvařenými vypeckovanými nadrobno pokrájenými sušenými švestkami. Poprášíme strouhaným perníkem, postříkáme rozpuštěným máslem a upečeme. Moučník krájíme studený.


Velikonoční recepty:
Jídáše sypané mákem

500g polohrubé mouky, 30g droždí, 160g másla, 70g cukru, 4 žloutky, citrónová kůra, sůl, asi 3,5 dl mléka, vejce na potření, mák na posypání.
Z droždí, lžíce cukru, mléka a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, nakrájíme máslo, přidáme cukr, sůl, strouhanou citrónovou kůru, kvásek a zbytek mléka s rozkvedlanými žloutky. Z vykynutého těsta tvoříme válečky asi 20-25 cm dlouhé. V polovině je přehneme a stočíme dovnitř. Klademe je na vymaštěný plech, dál od sebe, potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme mákem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Velikonoční recepty:
Mazanec (bochánek)

Z velikonoční kuchyně - Do mísy prosejeme 1/2 kg polohrubé mouky, 120g cukru, vanilkový cukr a nastrouháme trochu kůry z citrónu. Ve 1/4 l mléka rozmícháme 100g rozpuštěného vychladlého másla, 2 žloutky a zaděláme těsto, k němuž přimícháme i 30g vykynutého droždí (kvásek). Dobře vypracované a osolené těsto dáme do tepla kynout. Po hodině zpracujeme 50g oloupaných a rozsekaných mandlí, upravíme bochánek a dáme ještě kynout. Nakonec bochánek potřeme vejcem, uprostřed křížem nařízneme a pečeme zpočátku v horké troubě a pak pomalu dopékáme ještě asi hodinu.


Velikonoční recepty:
Pletený věnec – vánočka

500 dkg hladké mouky, 500 dkg polohrubé mouky, 250 dkg Hera, 200 cukr krystal, 4 žloutky, 2 kostky droždí (10 dkg), 1 l mléka, citrónová kůra, špetka soli, vanilka, rum
Vyválíme jako štrůdl. Hustě posypeme práškovým cukrem, poklademe rozinky, ořechy,… pokapeme rumem nebo roztopenou ramou. Pevně zatočit. V polovině rozpůlit a zamotat. Potřít vejcem.


Velikonoční recepty:
Velikonoční mazanec

250 g polohrubá mouka, špetka soli, 125 g máslo ,125g moučkový cukr,2 žloutky,
1/8 l mléka ,půl balíčku droždí ,hrst mandlí ,hrst hrozinek, citrónová kůra ,
špetička muškátového oříšku nebo špetka tlučeného anýzu
vejce na potření
Rozměklé máslo našlehejte s cukrem a žloutky do pěny. Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí zadělejte kvásek a nechte ho vzejít. Do mísy prosejte mouku, koření a sůl, přidejte kvásek a žloutkovou směs a zadělejte hladké těsto (maličko tužší, aby mazanec držel tvar) a nechte ho v míse tak 2 hodiny kynout. Pak těsto vyklopte na vál, zapracujte do něj loupané a sekané mandle a omyté hrozinky a vytvořte kulatý mazanec. Potřete jej vejcem, posypte troškou mandlí a pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů.


Velikonoční recepty:
Velikonoční mazanec 2

500 g polohrubé mouky, 120 g másla, 120 g cukru, 2 - 3 žloutky, 30 g droždí, sůl, 2 dl mléka, 50 g rozinek, 50 g loupaných mandlí, špetka muškátového květu, 1 vejce na potření, tuk na vymazání plechu.
Z rozmělněného droždí, lžičky cukru, 3 - 4 lžic mléka a trochu mouky zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé, rozdrobené máslo, cukr, sůl, muškátový květ a dobře promícháme. Do středu uděláme důlek, vložíme do něj žloutky, vykynutý kvásek, postupně přidáme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vmícháme oprané rozinky a necháme vykynout. Po vykynutí promícháme vařečkou a necháme opět vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a utvoříme z nich bochánky - mazance, vložíme je na dobře vymazaný plech a ještě necháme chvíli kynout. Pak mazance potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed křížem mělce nakrojíme. Povrch posypeme spařenými, oloupanými a na nudličky pokrájenými mandlemi. Mazance pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Zpočátku pečeme rychleji, později žár zmírníme. Před dopečením přikryjeme plátem alobalu, aby povrch příliš neztmavl.


Velikonoční recepty:
Jidášky

500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 6 lžic cukru, 1 šálek mléka, sůl, 2 žloutky, 120 g másla, 1 vejce na potření, med.
Droždí rozdrobíme do několika lžic vlahého mléka, zasypeme 3 lžičkami cukru, přidáme trochu mouky a necháme vykynout kvásek. Mouku proseijeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo, žloutky, osolíme, podle potřeby zalijeme mlékem a vařečkou vypracujeme těsto. Posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na kousky, z nichž vyválíme 25 cm dlouhé válečky (tlusté jako malíček). Stočíme je do spirál (jidášků), rozložíme na pomaštěný a moukou posypaný plech a na něm je necháme dokynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené rozkrojíme a uvnitř namažeme medem.


Velikonoční recepty:
Bochánky

500g polohrubé mouky, 180 g tuku, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 40g droždí, špetka soli, 1/2 lžičky citrónové kůry, 50g rozinek, 50g mandlí.
Do mísy nasypeme mouku a cukr, uděláme u okraje místo, kam nalijeme vlažné mléko - do něj rozdrobíme droždí. Necháme droždí vzejít, přidáme rozteklý vlažný tuk, rozinky, část spařených oloupaných a nasekaných mandlí, žloutky, sůl, kůru a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, které ze stran nařízneme, necháme na plechu ještě krátce vykynout, potřeme vajíčkem, posypeme zbývajícími mandlemi a skořicovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby upéct.


Velikonoční recepty:
Mazanec

50 dkg hladké nebo polohrubé mouky, 12 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 - 4 žloutky, 3 dkg droždí, 1/2 dkg soli, asi 1/4 l mléka, citrónová kůra, vanilka, 3 dkg rozinek, 3 dkg mandlí

Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme se lžící cukru, přidáme 2 lžíce mouky a 3-4 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme řidší těstíčko, překryjeme a necháme 5 - 10 minut až vykyne. Poté přidáme cukr, mouku a rozpuštěný tuk. Zaděláváme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Těsto hněteme vařečkou se silnou rukojetí, je vypracováno, když je hladké a nechytá se mísy ani válu. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta utvoříme kulatý bochánek, který položíme na dobře vymaštěný plech. Necháme ještě chvíli dokynout, poté ho potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed nastřihneme nůžkami kříž. Bochánek posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve 10 - 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia, potom teplotu snížíme a zvolna dopékáme ( cca 40 minut ). Upečené, vychladlé pečivo pocukrujeme. Mazance se dříve pekly o Velikonocích na Bílou sobotu, nastřižený křížek symbolizuje ukřižování Krista. Mazanec, stejně jako další pokrmy se dávaly světit do kostela.


Velikonoční recepty:
Drobné pečivo

Potřebujeme 2-3 velikosti vajíčkových tvořítek, Pokud je nemáme vytvoříme si šablony z tvrdého papíru. Připravíme si těsto: 200g hladké mouky, 120g bramborové moučky, 100g tuku, 1 vejce, čtvrt balíčku prášku do pečiva, jogurt, citrónová a pomerančová šťáva.
Z velikonoční kuchyně - Z uvedených přísad zaděláme tužší těsto, které necháme nejméně hodinu odpočinout. Potom je vyválíme a vypichujeme vajíčka - nejlépe tři velikosti. Upečeme je ve vyhřáté troubě a upečené slepujeme zavařeninou tak, aby nejmenší bylo nahoře. Toto poslední vajíčko potřeme červeným ledem, který si připravíme z 1 bílku, 140g cukru, lžičky malinové šťávy. Necháme zaschnout.


Velikonoční recepty:
Velikonoční bochánky

1 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 6 - 10 dkg droždí,20 dkg krystalového cukru, 20 dkg Hery (másla) ,1/2 l mléka ,sůl ,citronová kůra,rozinky, mandle,
Nechat 2 - 3 hodiny kynout, udělat bochany, potřít vejcem. Po chvilce pečení přikrýt dle potřeby alobalem.

Moje oblíbené recepty http://receptyodmaminky.webgarden.cz/velikonoce

Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE   Rss kanál TopŽena.cz 
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 11. 3. 2008 v 15:07

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Lodě jako hotely na vlnách

Lodě jako hotely na vlnách
Všichni jsme z jednoho těsta, ale představu o ideální dovolené míváme různou. Většina žen preferuje opalování na pláži, sladkovodní bazén a nákupní život.

Nová rubrika pro tvořivé ženy

Nová rubrika pro tvořivé ženy
Milé čtenářky, připravili jsme pro vás novou rubriku na www.topzena.cz - Pro tvořivé ženy. Zde budete mít prostor pro zveřejňování vašich nápadů, inspirací pro vaše nové přítelkyně a kamarádky, které se zajímají o stejné téma.

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání
Diety a hubnutí na Topžena.cz : GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání - Máte pocit, že byste měli zhubnout či udělat něco se svým zdravím? GI dieta není hladovka ani omezování. Je to dlouhodobá úprava jídelníčku ...

Super peníze pro každého - Chcete si vydělat super peníze

Super peníze pro každého - Chcete si vydělat super peníze
Super peníze. Výdělek pro každého na TopŽena.cz. Líbí se Vám Topzena.cz časopis pro ženy i muže nebo Hobbyzahrada.cz časopis vše pro dům a zahradu. Pak se podívejte na super nabídku.

Beata Rajská - špičková módní návrhářka

Beata Rajská - špičková módní návrhářka
Celebrita z modního světa - Beata Rajská se narodila v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Je absolventkou Střední průmyslové školy oděvní v Trenčíně (1980) a Filosofické fakulty University Komenského v Bratislavě (1986).
Hobbyzahrada.cz